?

da li ste znali?

Jedna trećina svih zračnih luka u svijetu nalaze se u SAD-u.

Opis destinacije - Španija

Španija valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Kraljevina Španija je smještena na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Svake godine milioni turista odluče se posjetiti Španiju, čineći je jednom od najpopularnijih turističkih destinacija Europe i svijeta. Neće Vam trebati dugo da uvjerite u ljepote koje Vam ova divna zemlja pruža.

Zemlja prepuna raznolikosti kako u prirodi, tako i u kulturi, nudi Vam pregršt zadivljujućih destinacija. Zasigurno najpoznatija odlika Španije su njene prelijepe plaže. Od skrovitih i živopisnih plaža Galicije, do sunčanih plaža otoka i tzv.Costa del Sol...a posebno se ističu egzotične crne vulkanske plaže Kanarskih otoka. Ipak, pogrešno bi bilo reći da je Španija samo to!

Snježni vrhovi Pirineja, zadivljujući parkovi prirode Asturiasa, bujne zelene livade, prelijepa Andaluzija, očaravajući gradići i sela, jedinstven spoj kulture prožete mnogim uticajima, moderne svjetske metropole i historijski gradovi...sve Vam je na dohvat ruke u ovoj fantastičnoj zemlji!

Od gradski destinacija zasigurno najviše pažnje privlači kozmopolitska metropola Barcelona! Grad unikatne arhitekture Gaudija, prijestolnica sporta Europe, grad mode, muzike, zabave...Barcelona nudi nezaboravno iskustvo svoji posjetiteljima. Tu je svakako i kraljevski grad Madrid, sjedište kraljevine i kraljevske porodice, koje odiše moću i spektakularnošću..Nezaobilazna je i posjeta magičnoj Sevilli, potom Valenciji, ponosu Baskije Bilbaou, privlačnoj Cordobi, te Cadizu, Malagi...

Prepustite se jedinstvenom doživljaju Španije! Posjetite prelijepu Palma de Mallorcu, provjerite zašto je svjetski sinonim za zabavu riječ Ibiza, zavirite u tradicionalne muzeje i futurističke kulturne centre i galerije, za dozu adrenalina trčite sa bikovima u Pamploni ili učestvujte u spektakularnoj Tomatini, naučite flamenco, jedite tapas i palleu uz čašu dobrog vina ili pak se pridružite domaćina u tradicionalnoj siesti...

Sve ovo je mali dio onoga što Vam nezaboravna Španija pruža! Zato znate Vašu slijedeću destinaciju!

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter