?

da li ste znali?

Da je trg sv. Marka u Veneciji trg Sv. Marka dug 175 m, a širok 79 m.

Opis destinacije - Srbija

Srbija valuta je RSD

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM RSD
1 RSD KM

Kao višestoljetna poveznica Zapada i Istoka, Srbija predstavlja zemlju stjecište civilizacija, kulture, klima i reljefa.

Svojim položajem u centralnom dijelu Balkana, Srbija je raskrsnica Europe, kroz koju prolaze međunarodni putevi i pruge čineći je najkraćom vezom između Zapadne Europe i Bliskog Istoka.

Zemlja bogate i raznolike prirode, od Panonske nizije sjevera, riječnih dolina Šumadije, planinskih masiva, brojnih nacionalnih parkova(Djerdap) pružit će Vam priliku za sadržajan i aktivan odmor. 

Glavni grad Beograd predstavlja istinsku europsku metropolu sa nevjerovatnom ponudom kako muzeja i galerija, kafe, restorana, tako i na daleko poznatnog noćnog života koji slovi za jedan od najboljih u Europi. Rame uz rame sa Beogradom je i Novi Sad, prelijepi i živopisni grad Vojvodine na Dunavu, poznat kao domaćin jednog od najboljih svjetskih muzičkih festivala EXIT. Vrijedni posjete su svako i Niš, Subotica...

Kulturno-historijska baština Srbije počinje još sa prahistorijskim arheološkim nalazištima i antičkim naslijeđem, a najbogatija je srpskim srednjovekovnim crkvama i manastirima, od kojih se nalaze i na UNESCO listi svjetske kulturne baštine.

Prema statistici Turističke organizacije Srbije najposjećenije turističke destinacije su gradovi (Beograd i Novi Sad), planine (Kopaonik i Zlatibor) i banje (Vrnjačka Banja i Sokobanja).

 

 

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter