?

da li ste znali?

Protuzakonito je hraniti golubove u San Franciscu.

Opis destinacije - Slovenija

Slovenija valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Slovenija je jedina zemlja u Europi koja kombinira Alpe, Mediteran, Panonske ravnice i krš. Njen krajolik je uvijek iznenađenje. Tako možete gledati more, a onda se okrenuti u drugom pravcu i ugledati visoke planine. Ukoliko krenete šumama, možete vidjeti zelene ravnice ispod sebe. Sa brdskih visoravni pogled se pruža na klisure rijeka. Ova blizina suprotnosti i kontrasta je i obilježje zemlje.

U Sloveniji još uvijek možete hodati kroz netaknute šume ili gledati sazrijevanje grožđa na najstarijoj lozi na svijetu. Možete čuti legende o medvjedima i jesti šumskih plodova koje ste sami ubrali prilikom šetenje. Ovdje ste dio prirode.

Slovenija ima brojne lokacije posebnih prirodnih interesa, sa karakteristikama sva četiri glavna područja: Alpa, Mediterana, krša i Panonske ravnice. Ona također ima obilje raznovrsne arhitekture i urbanog dizajna. Možete se zaista osjećati kao kod kuće u gradovima Slovenije.

Slovenija je zemlja prirode, koja nudi velike mogućnosti za aktivni odmor. Visoko kvalitetan smještaj jamči ugodan boravak. Slovenija je pogodna za ljetni odmor, zimski odmor ili kratki odmor za vikend.

Slovenija je poznata po izvrsnoj hrani i vinima. Prijateljski, gostoljubivi i pažljivi mještani će garantovati ugodan boravak.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter