?

da li ste znali?

Jeans je izmišljen u San Franciscu...

Opis destinacije - Njemačka

Njemačka valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Jedna od najvećih država Europe, smještena u njenom samom centru, Njemačka zaista ima mnogo da ponudi svojim posjetiteljima.

Zemlja bogate i burne historije, jedinstvenog kulturnog naslijedja, bajkovitih sela, urbanih svjetskih metropola, zadivljujućih dvoraca i palata, fascinatnih muzeja, prelijepe prirode...Njemačka nudi za svakog po nešto. Prelijepe ravnice, sanjive riječne doline, duge obale mora i jezera, brda i planine, priroda Njemačke vam nudi sve. Bilo da se odlučite za aktivan odmor ili se pak prepustite užitku wellness tretmana, zasigurno ćete sve pronaći u Njemačkoj.

Centralna turistička destinacija zemlje je svakako jedinstveni i neponovljivi Berlin, grad burne historije uspio je odbaciti teret prošlosti i izrasti u jednu od najprivlačnijih svjetskih metropola. Svako neizostavan je posjet i ponosu Bavarske Minhenu, jednoj od najljepših luka Europe Hamburgu, finacijskom centru Europe Frankfurtu, zatim Kelnu, Dresdenu, Lepizigu, Dortmundu, Stugarttu... Njemačka je poznata i kao zemlja univerziteta, od kojih se posebno ističu historijski univerzitetski gradovi Heidelberg i Freiburg.

Svakako posjet Njemačkoj ne bi bio potpun bez posjeta nekom od mnogobrojnih festivala vina i piva, od kojih je najpoznatiji Oktober fest festival piva koji se održava svake godine u Minhenu i privlači veliki broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter