?

da li ste znali?

Andora nema vlastitu vojsku...o sigurnosti se brinu vojske Francuske i Španije..

Opis destinacije - Austrija

Austrija valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Prelijepe snijegom okovane Alpe i fantastična skijališta, veličanstveni carski Beč, neponovljivi zvuci Mozarta, barokni Salzburg…sve su ovo prve asocijacije na Austriju! Posjetite Austriju i otkrijte da su ovo samo početne tačke vašeg putovanja i da Vam Austrija nudi mnogo više…

Zemlja prelijepe prirode i slavne prošlosti nudi svakom posjetitelju nezaboravne trenutke…Prelijepa skijališta Alpa načuveno su poznata i predstavljaju najpopularniju destinaciju u Austriji. Neka od najpoznatiji skijališta su: Westendorf, Flizmoos, Alpbach, Mayrhofen, Elmau,St.Anton te mondeni Lech i Kitzbuhel. Ipak priroda Austrije nisu samo planinski masivi Alpa, već i prelijepi predjeli uz moćni Dunav…posjetite prelijepa jezera Salzkammerguta ili divne predjele Mostviertela, uz neizostavni posjet nekoj od čuvenih banja.

Svakako biser u ponudi Austrije je jedinstveni Beč. Fantastična arhitektura i raskoš nekadašnjeg sjedišta moćnog Habsburškog carstva očarat će vas na svakom koraku. Međutim tu su još i gradovi vrijedni posjeta poput Salzburga, Linza, Graza, Innsbrucka…

Bilo da dolazite uživati u prirodnim ljepotama ili istraživati ljepote historijskih gradova i živopisnih sela Austrija će vam pružite nezaboravan posjet. Čuvena urednost i poslovnost Austrijanaca možda se najbolje ogleda u turističkoj ponudi i uz ljubazne domaćine, zaista je teško zamisliti da će Vam nešto nedostajati prilikom Vašeg putovanja.

I kao što nacionalni turistički slogan kaže “Austrija-dođite i oživite”!

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter