?

da li ste znali?

Internet check-in prvi je upotrijebio Aljaska Airlines u 1999.godini.

Opis destinacije - Grčka

Grčka valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Očaravajući spoj provoda, prirodnih ljepota, strastvenih domaćina, kulture i mitskih legendi Grčka je zadivljujuća destinacija za sve- bilo da ćete svoje vrijeme provesti odmarajući se na divnim plažama ili pak istražujući slavnu prošlost zemlje..

Gradovi Grčke su dom za neke od najpoznatijih primjeraka antičke i srednjovjekovne arhitekture, poput Parthenona u Atini ili pak crkvi Bizanta u Solunu. Ova dva grada ujedno predstavljaju i glavne gradske destinacije, sa prelijepim starim gradskim jezgrima, jedinstvenim šarmom i atmosferom... Peloponezijski poluotok poznat je i po predivnim krajolicima, kako i po svojoj historiji, na kojem su se smjestile brojna mjesta sa svojom vlastitom historijom i kulturom. Na samoj obali čekaju vas prelijepe plaže, bilo popularne ili pak male zavučene u skrovitim uvalama, tirkizno more i konstantno sunce!

Grčki otoci su priča za sebe. Sa više od 1400 otoka, ne može se reći da Vam manjka izbora. Najpoznatiji su otoci poput Mykonosa, prijestolnica zabave i noćnog provoda ili pak očaravajući Santorini, čiji grad Thira se nalazi na strmim liticama uz samo more. Zalasci sunca na Santoriniju su jedan od najimpresivnijih doživljaja! Svakako ne propustite ni posjet Kreti, Kefalonia, Amorgos, Rodos, Zakyntos...

Nevjerovatno bogata historija i kultura zemlje, kolijevke civilizacije, prisutna je na svakom koraku. Ostatci brojnih civilizacija rasuti su duž cijele zemlje, a neke od najljepših primjeraka možete promatrani u nekom od mnogobrojnih muzeja. Grci su poznati kao temperamentan narod koji voli dobar provod, zato ne brinite za ponudu zabavnih sadržaja!


I za kraj sve što se može poručiti je:

Kalos irthate stin Ellada – Dobrodošli u Grčku!

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter