?

da li ste znali?

Da je espresso kafa izmišljena u Milanu početkom 20. vijeka.

Opis destinacije - Brazil

Brazil valuta je BRL

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM BRL
1 BRL KM

Zemlja sambe, karnevala, plaža, muzike i plesa, fudbala, nasmijanih lica, zadivljujuće prirode, bogatstva kultura..i još mnogo toga! Sve to je magični Brazil!

Kao najveća zemlja Južne Amerike zauzima gotovo polovinu kontinenta, čineći je i petom najvećom zemljom na svijetu. Unutar ove ogromne površine smještene su nevjerovatne prirodne ljepote. Predivne pješćane plaže prostiru se duž obale duge preko 7000 kilometara. Untrašnjost zemlje nudi prirodni spektakl: veličanstveni vodopadi, kanjoni, moćne rijeke, đungle, nevjerovatna raznolikost biljnog i životinjskog svijeta...U Brazilu postoji više od 42 nacionalna parka s ciljem očuvanja netaknute prirode. Po biljnom i životinjskom svijetu posebno se ističe močvarna oblast Pantanal. Svakako glavna odlika prirode Brazila je dolina najmoćnije rijeke svijeta Amazona i tropske šume, često zvane pluća Svijeta. Jedna od najposjećenijih destinacija zemlje su veličanstveni Foz do Iguaçu, odnosno Iguacu vodopadi.

Ali nisu samo prirodne ljepote sve što Brazil ima za ponuditi svojim posjetiteljima! Neki od najuzbudljivijih gradova svijeta se nalaze u Brazilu! Nezaobliazna destinacije je nevjerovatni Rio de Janeiro, svjetska metropola, koja nudi pregršt zabave, kulture, sporta i ljepota svojim posjetiteljima. Za njim nimalo ne zaostaje još jedna svjetska metropola São Paulo. Poseban je posjet prijestolnici zemlje Braziliji, gradu u cjelosti nastalom po viziji čuvenog arhitekte Oscara Niemeyera. Od popularnijih destinacija zemlje tu su i Salvador, Balneário Camboriú, Fortaleza, Natal, Búzios i Manaus.

Geografski položaj, znatno različita historija od ostatka Latinske Amerike i mnogobrojni kulturni utjecaji, doprinijele su stvaranju jedinstvene kulture!Mnogobrojni muzeji i galerije svjedoče o bogatoj kulturi naroda Brazila. Muzika, ples, sport Brazila ostavili su neizbrisiv trag na svjetskoj sceni! A zasigurno jedna od najpoznatijih odlika zemlje su i čuveni karnevali. Ovi praznici plesa, muzike i nevjerovatne atmosfere privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Iako se karnevali održavaju širom zemlje, najpoznatiji su Karnival Rio de Janerio, Karneval Olinda i Recife, Salvador Bahia Karneval...

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter