?

da li ste znali?

U Guamu se koralji koriste i kao dodatak asfaltu pri gradnji cesta...

Opis destinacije - S.A.D.

S.A.D. valuta je USD

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM USD
1 USD KM

Malo toga može biti napisano da obuhvati zemlju poput Sjedinjenih Američkih Država. Možda je najbolji opis dao poznati pisac Arthur Miller kada je rekao da je suština Amerike upravo očekivanje i mogućnosti koje izaziva u posjetiteljima, bilo da su to doseljenici u portazi za boljim životom ili turisti željni novih avantura. SAD je zemlja spoj suprotnosti, zemlja svjetskih metropola, nepreglednih šuma, jezera, vinograda, planinskih masiva, pustinja i prelijepih obala.

Ništa Vas ne može pripremiti za prvi susret sa fantastičnim New Yorkom, blještavilom Las Vegasa, glamurom Los Angelesa, provodom Miamia, pogledom San Francisca, ljepotama Bostona ili jedinstvenom atmosferom New Orleansa. Ovi gradovi su prave metropole, stjecište mnogobrojnih kultura i naroda, koji nude nevjerovatan izbor muzeja, kupovine, zabave i provoda...

Ne leži sva privlačnost SAD u njenim gradovima...golema prostranstva sadržavaju neopisive prirodne ljepote i atrakcije, poput masiva Stjenovitih planina, jezera Minnesote, vodopada Niagre, nacionalnih parkova, kanjona rijeke Colorado, doline Mississipia, obala i crvenih šuma Californie ili pak ostrvskog raja Hawaiia...

SAD je zemlja koja Vas poziva da istražite sva njena prostranstva. Sačinjena od 50 država, smještena između dva okeana pokriva nevjerovatno raznolik teritorij. Već 5 vijekova, od trenutka otkrivanja, ljudi iz cijelog svijeta su dolazili u nadi za ostvarenjem svog „Američkog sna“. Zajedno su stvorili najmoćniju i najbogatiju državu svijeta, fascinantan spoj kultura i tradicije...na Vama je samo da dođete i uživate!

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter