?

da li ste znali?

Tokio ima najrazvijeniju željezničku mrežu sa više od 500 stanica. Kroz Shinjuku stanicu dnevno prođe više od 3 miliona ljudi.

Opis destinacije - Egipat

Egipat valuta je EGP

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EGP
1 EGP KM

Egipat ne treba posebno predstavljati. Jedna od najstarijih svjetskih civilizacija,ujedno predstavlja vjerovatno i najstariju turističku destinaciju. Od legendarnih piramida, srednjevjekovnih bazara, do prirodnih ljepota i zadivljujuće kulture, Egipat je zemlja prepuna očaravajućih blaga...

Naravno prva asocijacija sa Egiptom su mistične piramide. Ovi kolosalni objekti zadivljuju i bude strahopoštovanje svakog posjetitelja. Najpoznatije su piramide Gize, jedino preostalo od orginalnih 7 Svjetskih čuda! Od poznatih primjera moćne civilizacije ističu se i spomenici i kompleksi Luxora, Abu Simbela, Aswana i Karnaka..
Na raspolaganju su Vam i urbani centri poput prijestolnice Caira, užurbane metropole koja Vam nudi zaista mnogo: piramide, Sfingu, Egipatski muzej i još pregršt primamljivih atrakcija. Alexandria, također nudi mnoštvo historijskih znamenitosti, a ujedno i uživanje na obalama Mediterana.

Krenite na krstarenjem moćnim Nilom, posjetite prostranstva pustinje, masive Sinaja, plodne oaze ili plaže Crvenog i Mediteranskog mora...Ukoliko zahtjevate vrhunski odmor luksuzna ljetovališta Hurghada i Sharm el-Sheikh ispunit će, pa i premašiti, sve vaše zahtjeve. Hurghada se posebno ističe po prelijepim i egzotičnim podvodnim krajolicima u kojima posjetitelji uživaju prilikom ronjenja, koje je veoma popularno.

Egipat je zemlja prepuna života, zvuka, ljepote i uzbuđenja. Hiljadama godina bila je zemlja uživanja vladara i kraljeva...sada je na Vama da otkrijete zašto...

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter