?

da li ste znali?

Kanada je gotovo 30% veća od Australije.

Opis destinacije - Crna Gora - Kanjon Nevidio

Crna Gora valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Tamo gdje su se milionima godina ranije „sudarile“ planine Durmitor i Vojnik, usječen je kroz ljutu stijenu kanjon Komarnice, poslednji osvojeni kanjon u Evropi.

Nalazi se na 50 km od Žabljaka u pravcu Šavnika. Naziv Nevidio, ili Nevidbog, kako ga još zovu, podsjeća na misterioznu nepristupačnost.

Njegove litice su toliko tijesne da na pojedinim mjestima svjetlost nikada ne dopire. Predstavlja jedan od najvećih alpinističkih izazova u ovom dijelu Evrope. Osvojen je tek 1965. godine. Do tada ga, kako mu i ime kaže – niko nije čitavog vidio.

Na stotinjak metara ispred ulaza u kanjon nalazi se veliki vodopad Grabovine. Alpinisti u ronilačkim odijelima krajem ljeta, kada je najniži vodostaj, kreću u njegovo osvajanje. Na putu kroz kanjon, dug tri i po kilometra, čekaju ih vodopadi, tjesnaci, pjenavi bukovi, uzani kanali i prava galerija kamenih figura. Najteži izazov je takozvana Kapija kamikaza - dionica duga oko 80 metara, mjestimično široka samo 25 centimetara. Oni koji se odluče na ovu alpinističku avanturu bez premca, treba da znaju da ko jednom krene niz njegove galerije, bukove i vodopade, može izaći samo na drugom kraju, jer povratak nazad nije moguć.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter