?

da li ste znali?

Južnoafrička Republika je drugi najveći izvoznik voća u svijetu.

Opis destinacije - Crna Gora - Ostrog

Crna Gora valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Manastir Ostrog smješten je u kamenoj litici u planinskom masivu Ostroške grede na 900 m nadmorske visine, u prirodnoj pećini koju je kao svoju isposničku ćeliju koristio i sam monah Vasilije Jovanović, mitropolit zahumsko-hercegovački u drugoj polovini XVII vijeka.
Manastir je najpoznatije hrišćansko svetilište u Crnoj Gori, posjećuju ga hodočasnici svih vjera iz cijelog svijeta.

Manastirski kompleks sačinjavaju: Donji i Gornji manastir Ostrog sa konakom i bibliotekom, kao i novoizgrađenom ,,obrednom crkvom” , pomoćnim zgradama i učionicama za polaznike srednje teološke škole.
U Gornjem manastiru ("gornja pećina") sagrađena je crkva posvećena Časnom Krstu 1665. godine. U njoj se čuvaju ostaci - mošti Sv. Vasilija Ostroškog, zaštitnika i iscjelitelja.
Donji manastir Ostrog sagrađen je na zaravni na kojoj je nekada bila seoska crkva, izgrađen je 1824.godine i posvećena je Vavedenju presvete Bogorodice.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter