?

da li ste znali?

Pizza potječe iz Napulja još od 16.stoljeća...

Opis destinacije - Tajland

Tajland valuta je THB

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM THB
1 THB KM

Tokom posljednih godina Tajland je postao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Moderna kraljevina smještena na jugoistoku Azije očarava posjetioce svojom raznolikošću i nudi nova iskustva na svakom koraku.
Od planinskih masiva sjevera, plodnih rižnih polja i đungli, do predivnih plaža i otoka sve to čini Tajland.

Zbog svog položaja Tajland je i stjecište mnogih kulutra, iako posjedu veoma razvijenu i bogatu vlastitu budući da nikada nije bio koloniziran. Kao posjetitelju pruža vam se izbor od prelijepih prirodnih bogatstava, posjeta uzbudljivim gradovima, sjajnog provoda, uživanja na nekim od najljepših plaža svijeta ili jednostavno uživanju u kulturi i stilu života Tajlanda. A upravo je to, ljudi i njihov stil života, jedan od najzanimljvih aspekata. Gostoprimstvo i ljubaznost domaćina su nadaleko poznati, a njihova mirnoća i vedar pogled uprskos svim problemima i ritmu modernog života naprosto očaravaju.

Među najpoznatije destinacije spadaju prijestolnica Bangkok, te Phuket, Koh Samui, Pattaya, Chiang Mai, Mae Hong Son, Ko Tao, Kho Phi Phi Don..

Najbolje vrijeme za posjetu je od Novembra do Februara, kada Tajlandom vlada umjerena klima sa temperaturama između 25oC i 35oC i sa relativno rijetkim padavinama. Ostatak godine karakteriše sezona mosuna, što ne garantuje najugodniju posjetu.

Pridružite se milionima posjetitelja iz cijeloga svijeta i otkrijete bogatstva jedinstvenog Tajlanda...

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter