?

da li ste znali?

Kada bi proveli 2 minute da pogledate svaki eksponat u Hermitage Muzeju (St.Petersburg), trebalo bi Vam 6 godina da obiđete sve.

Opis destinacije - U.A.E

U.A.E valuta je AED

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM AED
1 AED KM

Sa nevjerovatnim građevinama, umjetnim otocima, obilju luksuza Ujedinjeni Arapski Emirati(UAE) su privlačili pažnju svjetske javnosti i iznova je oduševljavali, pružajući jedinstven spoj modernog i tradicionalnog. A prije samo nekoliko decenija unazad, ova zemlja je bila poznata po nomadskim Beduinskim plemenima koji su živjeli tradicionalnim životom. Ipak, sa početkom eksploatacije nafte šezdesetih godina, počinje i transformacija ove zemlje.

Zemlja jedinstvenog sklada raziličitosti, uspješno je izgradila balans između modernog, zapadnjačkog stila života i tradicionalne, islamske kulture življenja. Vjerovatno prvi sinonim za UAE je svakako svjetska metropola Dubai! Poslovni centar, grad ekstravagantnih građevinskih projekata, poput umjetnih otoka u obliku palmi ili mape svijeta, zadivljujućih zgrada, nestvarnog luksuza privlači milione turista iz cijelog svijeta. Ali ipak pogrešno bi bilo UAE poistovjetiti samo sa Dubaijem.

Prijestolnica Abu Dhabi očarava svojim ljepotama, a također nastoji da postane kulturno središte zemlje, u kojem se očekuje otvaranje poznatih muzeja Louvre i Guggenheim. Također, zaputite se u obalni grad Fujairah ili Ras-al-Khamiah i ronite uz koralje, ili pak provedite aktivan odmor u planinskim masivima Hajar. Ljepote plaža UAE su nadaleko poznate, bilo da su pitanju plaže u samim centrima gradova ili pak zabačene plaže u predjelima Dibba, Khor Kalba... A poseban doživljaj je posjet pustinji. Bilo da je to adrenalinska vožnja po Wadima ili pak posjet nekom od starih stajališta trgovačkih karavana uz večeru koja vas vraća u stara vremena, neponovljiv doživljaj Vam je zagarantovan. Svakako ne propustite posjetite neke od brojnih arheoloških nalazišta u zemlji, prepustite se užitku kupovine u nekom od Souka-tradicionalnih marketa...ili jednostavno kombinirajte sve, jer upravo to je ono što čini UAE unikatnim!

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter