?

da li ste znali?

Kanarski otoci su najbliži ekvatoru nego bilo koji drugi otok na svijetu.

Opis destinacije - Danska

Danska valuta je DKK

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM DKK
1 DKK KM

Zaboravite Hamleta, uvjeravamo Vas da ništa nije trulo u državi Danskoj!

Kraljevina Danska predstavlja sinonim za skladnost i kvalitet života sa malim živopisnim gradovima, prelijepom prirodom, uređnošću javnog sistema i infrastrukture. Sa površinom od 43,069 m2 ( podijeljenu i na skoro 450 otoka) i populacijom 5,5 miliona stanovnika spade u manje države Europe, s tim da zbog svog geografskog položaja predstavlja vezu između Centralne Europe i Skandinavije.

Zadivljujući je spoj prirode i gradova u Danskoj. Prirodne ljepote se izmjenjuju sa uređenim poljoprivrednim dobrima i nevjerovatno organizovanim gradovima u kojima saobraćajem upravljaju pješaci i biciklisti, a ne vozači motornih vozila.

Glavni grad Kopenhagen predstavlja jednu od najpoznatijih europskih metropola, sa sjajno očuvanom historijskom jezgrom, pregrštom muzeja i galerija, kao i poznatih restorana.

Upravo su muzeji i galerije u vrhu ponude Danske, koji uz festivale, prelijepu arhitekturu, sjajnu šoping ponudu privlače veliki broj posjetitelja svake godine. Nezaobilazna destinacija u posjeti je i jedinstveni LEGOLAND zabavni park, posvećen jednom od najpoznatijih izvoznih proizvoda. Također, prepustite se istraživanju slavne kulture Vikinga u Alborgu, ali i diljem cijele zemlje.

Ukoliko se odlučite za posjet Danskoj, očekuje Vas sjajna gastro ponuda, obzirom da ista predstavlja gastro prijestolnicu Skandinavije. Sa velikim brojem svjetski poznatih restorana i kuhara, Danska je predvodnik kako u nordijskoj kuhinji tako i u svijetu. Tu se nalazi i jedan od najboljih restorana svijeta NoMa. Ali nije sjajna hrana u Danskoj rezervisana samo za vrhunske restorane. Pruža Vam se pregršt restorana spremnih da Vam ponude tradicionalne specijalitete. Svakako jedno od najpoznatijih jela je Smørrebrød- verzija sendviča koju jednostavno morate probati.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter