?

da li ste znali?

Pozdrav u Italiji "ciao" dolazi od stare riječi "schivao" što znači "vama na usluzi".

Opis destinacije - Makedonija

Makedonija valuta je MKD

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM MKD
1 MKD KM

Dobrodošli u zemlju gdje sunce vječno sja.

Dobrodošli u jedno od posljednih neotkrivenih blaga Europe. Zemlju bogate historije, prelijepe prirode, zemlju planina, jezera i sunca. Svojim položajem Makedonija predstavlja geografsku poveznicu između Centralne Europe, Mediterana i Istočne Europe. Sve ovo je doprinjelo da je ista raskrsnica civilizacija, čiji se utjeca može osjetiti širom zemlje. Ovaj položaj utječe i na klimu zemlje, pa tako ukoliko se odlučite za posjetu u periodu od Aprila do Oktobra vrijeme je idealno za opuštanje i uživanje u prirodnim ljepotama zemlje, dok ostatak godine možete uživati u čarima zimskog turizma. Neki od najpopularnijih zimskih centara su Mavrovo, Pelister, Kozuf.

Posjet Makedoniji ne bi bio potpun bez posjeta nekom od njenih jezera, koja pružaju bistre vode, prelijepe plaže i mnoštvo popratnih sadržaja. Tako možete iskoristiti prelijepu, netaknutnu prirodu oko istih za istinski odmor. Svakako najpoznatije je Ohridsko jezero, posebno poznatno i po bizantijskim crkvama, a i ljetnjem festivalu koji se tu održava. Makedonija je također poznata i po termalnim izvorima, pa možda Vaša posjeta bude uključivala i neke od najpoznatijih banja poput
Katlanovo, Bansko ili Kosovrasti.

Zasigurno jedna od karakteristika Makedonije je i vino, nadaleko poznatno i cijenjeno. Vinski regioni zemlje obuhvataju dolinu Vardara, Polog, Pchinja i Osogovo. Posjetite iste i uvjerite se u dugogodišnju tradiciju vinarstva Makedonije.

Svakako nezaobilazna destinacija je prijestolnica Skopje. Često nepravedno zapostavljno, Skopje nudi sjajan noćni život sa mnoštvom caffea, klubova i restorana, a sam grad je u konstantnoj izgradnji i obnovi.

 

  

 

 

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter