?

da li ste znali?

Menara TV toranj u Kuala Lumpuru je 4 najvisočija građevina na svijetu.

Opis destinacije - Irska

Irska valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Irska je jedna od najpoznatijih svjetskih turističkih destinacija i prava misterija! Kako može zemlja, tako mala kao Irska, biti prepuna takve historije, prirodne ljepote, kulture i zabave?

Njena priroda i pejzaži : sirovi i nevjerovatno lijepi. Sve Vaše pretpostavke o ljepoti prirode Irske, bit će premašena. Zapanjujuće raznolikosti terena na ovom malom otoku pruža nevjerovatan doživljaj. Na istoku, granit u Wicklow Hillsu nasuprot ravnica Curragh samo nekoliko kilometara dalje. Na zapadnoj obali Connemara, možete hodati od plaže do planina pa do močvara, od zaljeva jezera, sve u roku od nekoliko sati.

Njeni gradovi: živopisni i zabavni. Svakako glavna destinacija je glavni grad Dublin, sjajna polazna stanica za istraživanje Irske. Tu su još i Belfast, Cork, Sligo, Galway, Kilkenny, Wateford...

Njena historija, kao i sadašnjost, puna je priča o nedaćama i odlučnosti. Njena kulutra: nadaleko poznata i prepoznatljiva u cijelom svijetu. Njeni ljudi: jedinstven spoj topline, humora i srdačnosti. A kakav bi to posjet bio Irskoj bez ulaska u neki od pubova? Provjerite zašto postoje „irski pubovi“ širom svijeta...nije bez razloga zasigurno!

Može se reći da postoje dvije Irske: moderna i tradicionalna. Obje jednako atraktivne, obje spremne da oduševe svakog posjetitelja. To je i razloga što svaki posjetitelj može naći nešto za sebe.

Jesmo li rekli da je Irska mala zemlja?? Upravno njena površina je velika prednost za posjetitelje. Tako u par dana možete obići cijelu zemlju (Dublin je dobra baza). Jedan dan provedite u povratku u historiju kroz posjetu normanskim dvorcima ili planinarite živopisnim stazama, drugi dan uživajte na obalama mora ili jezera...

Smaragdni otok Vas čeka!

 

 

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter