?

da li ste znali?

Da je Napoleon osvojio Italiju pre nego što je napunio 26 godina?

Opis destinacije - Italija

Italija valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Italija, ili kako je poznata Belpaese (Lijepa zemlja), je jedna od najpopularnijih i najznačajnijih turističkih destinacija u svijetu. Nevjerovatan spoj od prelijepe prirode, fascinatnih gradova, bogate historije, vrhuske mode, fantastične kuhinje do njenog jedinstvenog naroda čini Italiju savršenom destinacijom za odmor i zabavu.

Njeni prelijepi città d'arte(gradovi umjetnosti) godinama privlače milione posjetitelja, Rim, Vječni grad, prijestolnica nekadašnjeg najmoćnijeg carstva svijeta Rimske imperije, iskazuje svoju ljepotu i moć na svakom koraku. Fantastična renesansna riznica Firenca doslovno vas vraća u svoju slavnu prošlost, dok obilazak kanalima jedinstvene romantične Venecije je neponovljiv doživljaj. Ipak Italija se ne oslanja samo na prošlost, tako da modni centar Milano nudi vruhunsku modu i zabavu za sve svoje posjetitelje. Pokušati nabrojati sve gradove vrijedne posjeta je gotovo pa nemoguć zadatak, ali svakako ne propustite prelijepu Sienu, Pisu, južnjački Napulj, grad Romea i Julije Veronu, Trst....

Prirodne ljepote čine bitan dio turističke ponude Italije. Posjetite neka od savremenih skijališta u Alpama, planinarite Dolomitima, uživajte u zlatnim obalama Mediterana i Jadranskog mora, otkrijete magičnu ljepotu i atmosferu Sardinije i Sicilije, zaputite se zlatnim brdima Toskane..

Historija Italije je jedinstvena koliko i bogata. Dugogodišnji centar svijeta, razvoja, umjetnosti krije u sebi mnogobrojna djela nenadmašnih majstora. Italija ima 44 mjesta uvrštena na UNESO listu svjetske baštine, više nego bilo koja druga zemlja na svijetu!!

Posjet Italiji ne bi bio potpun bez uživanja u specijalitetima svjetski poznate kuhinje. Također, espresso ili macchiato u nekom caffeu je nezaobilazan detalj vašeg posjeta. Kao jedan od centara svjetske mode, Italija nudi vrhunski užitak kupovine. Noćni provod u nekom od poznatih klubova talijanskih gradova svakako će vam upotpuniti doživljaj.

Italija uistinu ima ponešto za svakoga i zasigurno će Vam pružiti nezaboravne trenutke, a njene ljepote naprosto Vas tjeraju da im se vraćate iznova i iznova...

 

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter