?

da li ste znali?

Sa više od 3 milijuna jezera, Kanada ima najviše jezera na svijetu.

Opis destinacije - Češka

Češka valuta je CZK

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM CZK
1 CZK KM

Češka republika je poznata turistička destinacija koju godišnje posjeti preko 6 miliona turista. Od trenutka ulaska u Češku posjetiocu se pruža mnoštvo prelijepih destinacija, bilo netaknute prirode Šumava palanina ili planiskih masiva Krkonoše i Krušné hory, južne Bohemije sa stotinama jezera ili pak neki od živopisnih sela i gradova. Bogata historija zemlje se najbolje oslikava upravo u selima i gradovima, u njihovoj arhitekturi i mnogobrojnim dvorcima, utvrdama, crkvama...

Svakako najvažnija destinacija je glavni grad magični Prag, jedan od najljepših gradova svijeta sa jedinstvenom atmosferom prijestolnice čiji početci sežu daleko u prošlost...Historijska jezgra Praga je uvrštena na UNESO listu svjetske baštine!
Uz nju tu su svoje mjesto našle i Český Krumlov, Telč, Kutná Hora, Kroměříž, Litomyšl, Holašovice, Třebíč...

Češka je odavno poznata i po svojim teplicama i mineralnim vrelima(nadaleko čuvene Karlove Vary). U zadnje vrijeme, eko turizam i tematske posjete(gastronomske, vinarije..), kao i sportski turizam i familijarni turizam postaju sve popularniji.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter