?

da li ste znali?

Najveće rezerve soli nalaze se u Boliviji

Opis destinacije - Albanija

Albanija valuta je ALL

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM ALL
1 ALL KM

Albanija je zemlja koja se voli. U ovoj maloj mediteranskoj zemlji, netaknuta priroda i kulturne misterije zajedno stvaraju jedinstveni osjećaj. Od snijegom prekrivenih planina zimi do polja maka u proljeće, krajolik Albanije se stalno mijenja s godišnjim dobima, nudeći posjetiteljima priliku da uživaju u toplim ljetnim odmorima na plaži kao i aktivnom odmoru u prirodi. U Albaniji, posjetitelji su dobrodošli kao gosti i dio bogate kulturne tradicije i baštine. Gostoprimstvo Albanaca poznato je širom svijeta i učinit će da se svaki putnik osjeća kao kod kuće. Postoji mnogo čistih i netaknutih plažeža, spektakularne planine, živopisne doline rijeka i mnoga druga prirodna iznenađenja za posjetitelje. Nekoliko glavnih gradova zemlje poput Drača i Sarande nalaze se duž netaknute morske obale Jadranskog i Jonskog mora.

Albanski jezik je jedan od najstarijih živih jezika u svijetu. U cijeloj zemlji postoje novootkrivena i uzbudljiva arheološka nalazišta, očuvani ilirski i srednjovjekovni dvorci, kao i vizantijske crkve i manastiri. Albanska kuhinja pruža uistinu jedinstven spoj mediteranskog okusa. "Istok susreće Zapad" je prepoznatljiv moto u mnogim aspektima albanske kulture, ali to nigdje nije očiglednije nego u kuhinji.. Među mnogim tipičnim jelima, posjetitelji ne bi trebali propustiti byrek, tavëkosi (tradicionalni obrok) - ovčetina pečena u posudi s jogurtom i jajima; tavëkorani jedinstvena vrsta pastrmke koju je moguće naći samo u Ohridskom jezeru pečeni sa orasima, sos i luk; i paša qofte - vruća supa sa čuftama, rižom i jajima.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter