?

da li ste znali?

U dijelovima Tibeta, držati isplažen jezik nekima je pozdrav.

Najluđi turistički poslovi na svijetu

Najluđi turistički poslovi na svijetu

Ovdje nećete pronaći ni vodiče, ni animatore, ni recepcionere već neka sasvim druga zanimanja. Čime se još bave ljudi u turizmu širom našeg planeta, od tjerača majmuna do knjigoterapeuta i batlera za ten - saznajte u tekstu koji slijedi!


1. Prije tačno šest godina, putnički avion US Airvawesa srušio se ubrzo nakon polijetanja iz njujorške zračne luke Laguardia u rijeku Hudson. Srećom, nitko od 150 putnika i članova posade nije poginuo, a razlog za pad bio je potpuno bizaran. Avionu su naime otkazala oba motora nakon sudara s jatom ptica, koje su motori jednostavno - usisali! S obzirom na taj događaj koji je srećom završio dobro, aerodromi su smislili neke od načina kako se zaštititi od neugodnih ptica. Recimo, ako ste nezaposleni i spremate se otići u inozemstvo, a usput se znate služiti i oružjem, možda je posao na aerodromu u Zurichu za vas idealan. Tamo zapošljavaju lovce koji u slučaju da se ptice previše približe pisti na njih pucaju i tjeraju ih! S druge strane, Nizozemci su nešto moderniji, tako da aerodrom u Amsterdamu ima robote jastrebove koji su zaduženi za plašenje ptica koje se nađu u blizini.

2. Na drugom kraju zemaljske kugle, u Indiji, postoji i takozvani „čovjek za majmune“. Njegov zadatak je provoditi dan u hotelu i sprječavati majmune da kradu hranu od gostiju. Koliko god čudno ovo zvučalo, posao je vjerojatno simpatičan i zanimljiv.

3. Na otoku Saint Thomas postoji čovjek koji pomaže gostima da im kokosovi orasi ne padnu na glavu. Nevjerojatno, ali istinito!


4.Mislili ste da je to sve? E pa nije! S obzirom na bogatu ponudu koju hoteli imaju i takmicenja među njima, neki pokušavaju napraviti sve kako bi poboljšali užitak odmora svojim gostima. Tako su primjerice u radnu službu primali „batlera za ten“ čije je zaduženje gostima nositi suncobran gdje god se nalaze i paziti da ne izgore na suncu.
Također, tim čudnim zanimanjima valja dodati i „knjigoterapeute“ zadužene za pomoć pri izboru knjiga na odmoru ili „stručnjake za kupanje“, koji su, pazite sad, odgovorni za kvalitetu vaše kupke!

Svijet je zaista, jedno čudesno mjesto, i zato krenite što prije u istraživanje!

 

                                                                                                                                                                                                  Izvor: www.punkufer.dnevnik.hr

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter