?

da li ste znali?

Kanada ima najdužu obalu na svijetu: 202.080 km / 125.566 milja.

7 sunčanih dana Novembra na Kipru za samo 183.5 eura - Avion + takse + 7 noćenja

7 sunčanih dana Novembra na Kipru za samo 183.5 eura - Avion +  takse + 7 noćenja

Provedite 7 sunčanih novembarskih dana na Kipru! Za samo 184 eura po osobi - Avion + takse + 7 noćenja u hotelskim apartmanima!

Zemlja na istoku Sredozemlja sve je dostupnija domaćim turistima. Mladi se mogu provoditi u Aja Napi, Larnaka idealna za porodični odmor, a blizu Limasola historijske znamenitosti.

Zbog svog atraktivnog položaja, Kipar, smješten između Evrope, Azije i Afrike, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na Sredozemnom moru. Oni koji su ga već posjetili opisuju ga kao magičnu zemlju predusretljivih ljudi koja ima šta da ponudi. I to za sve ukuse i godine. Od mirnih ljetovališta za porodični odmor, preko gradova s ludim noćnim provodom, do mnogobrojnih historijskih znamenitosti.

LARNAKA

Jedan od najstarijih gradova na Kipru, u čiju luku pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu i mnogobrojnim festivalima, jeste Larnaka.

Najpopularnije plaže u ovom simpatičnom mjestu su Mekenzi, Finikoudes i Janates. U blizini Larnake nalazi se i čuveno Veliko slano jezero, svratište flaminga. Oni koje ineteresuje historija ovog mesta mogu posjetiti mnoge znamenitosti, muzej iz 17. vijeka, Hala Sultan Teke i antički grad Kition. Noćni život nije toliko aktivan kao u drugim mjestima na Kipru, pa Larnaka predstavlja idealnu destinaciju za porodični odmor. Ipak, postoji mnoštvo barova za uživanje po danu, ali i pregršt restorana u kojima je, kažu, hrana jedinstvena.

AJA NAPA

Trideset sedam kilometara sjeverno od Larnake nalazi se Aja Napa. Do početka osamdesetih godina prošlog veka, danas najsevernije i ujedno najistočnije ljetovalište grčkog djela Kipra moglo bi se opisati kao uspavano ribarsko selo.

Za nepunih desetak godina Aja Napa je od ribarskog sela postala najposjećeniji turistički centar ostrva, s nebrojenim hotelima duž kilometarske obale, nepreglednim bjelim pješčanim plažama i obiljem sportova na vodi. Ovaj gradić u okolini istoimenog srednjovjekovnog manastira tipično je odmaralište sa savršenim tirkiznim plažama i bjelim pijeskom kao s razglednica ili s karipskih ostrva. Pun je Britanaca i Rusa, kao i cijelo ostrvo, a uz Ibicu, Rimini i Ios, poznat je kao jedan od četiri najveća centra party turizma za mlade.

NIKOZIJA

Užurbani grad Nikozija u centralnom djelu Kipra glavni je grad ostrva još od 12. vijeka. U centru Nikozije osjeća se duh modernog, sa svim odlikama kosmopolitskog grada. Ipak, omiljena turistička oblast je stari grad. Nedavno je renoviran, ali je i dalje zadržao živopisnu mješavinu zidina iz 16. veka, korzoa, kafića na kaldrmi i lijepih trgova. Nikozija je grad koji je podjeljen između Kipra i Turske Republike Sjeverni Kipar.

Srce grada čini veliki stari dio Laiki Jitonija (što u prevodu znači dobro susjedstvo), opasan venecijanskim zidinama iz VI vijeka. Ovdje se mogu naći radnje, taverne, ateljei umjetnika i radionice starih zanata, a sve to prolazeći kroz male, uglavnom uske, kamene ulice u kojima saobraćaj često nije moguć. Većina starih kuća je restaurirana, a u okviru starog grada nalaze se i Etnografski muzej, Katedrala Svetog Ivana i velika palata arhiepiskopa Makariosa III, prvog i doživotnog predsjednika Republike.


LIMASOL

Drugi po veličini kiparski grad i jedan od dva najpoznatija ljetovališta u zemlji nalazi se na južnom djelu ostrva. Povezan je s Nikozijom i Larnakom odličnim auto-putevima. Limasol je i najveća luka u državi, pa većina turističkih brodova koji plove za Egipat i Izrael isplovljava upravo odavde.

Limasol je veliki turistički centar, sa dugim šetalištem u centru grada, pored mora. Obalom lijevo i desno od centra, kilometrima se niže bezbroj hotela i turističkih naselja. Za one koji bez šoppinga ne mogu, Limasol ima veliki izbor radnji s raznovrsnom robom koje će zadovoljiti i one najizbirljivije. Sam grad je izvan svoje zemlje poznat i kao sjedište velikog broja ofšor kompanija, s ponekad sumnjivim poslovanjem.

Obližnja Larnaka je mjesto gde možete da uživate u dugim plažama i mondenskim kafićima, sa jedne strane srednjovekovne tvrđave, i starinskim mediteranskim tavernama, s druge strane.

Magija Kipra je u tome što je on predgrađe Azije, i pored duha Grčke, veoma se osjeća uticaj obližnjeg Bliskog istoka, Libana i Turske. Limasol, najveći grad kiparske obale, metropola je na moru: osim srednjevjekovne tvrđave ovdje možete da uživate u kilometrima dugim plažama sa načičkanim fantastičnim hotelima i u staroj četvrti, gde lokalno stanovništvo igra tavli i ispija kafu cijeli dan.

HRANA

Hrana na Kipru je mješavina grčke, mediteranske i turske kuhinje, pa će se turisti sa Balkana ovdje, barem što se jela tiče, osjećati skoro kao kod kuće. Ipak, oni koji su u Limasolu treba da posjete fenomenalan restoran meksičke kuhinje „Casa Mexicana“, koji se nalazi nekoliko kilometara sjeverno od centra Limasola, u glavnoj ulici, na obali mora.


                                                                                                                                                                                                    Izvor: novosti.rs, M. Popović

VRIJEME

Temperature na Kipru u Novembru se kreću od 17 - 22 stepena celzijusa, te vas očekuju sunčani i ugodni "proljetni" dani :)

PREVOZ I SMJEŠTAJ

Avio kartu možete kupiti na stranici Avio kompanije WizzAir ( www.wizzair.com ) Direktan let Beograd - Larnaka ( Period 22. - 29. Novembar 2015. godine ) Cijena karte 81 eur!

NAPOMENA: Cijena karte se mjenja svakodnevno ovisno o raspoloživosti mjesta u avionu.

Smještaj možete rezervisati preko najsigurnije i najpoznatije web stranice na svijetu www.booking.com

Frangiorgo Hotel Apartments za 2 osobe:

Booking.com - Frangiorgio Apartments

( 205 eur za 7 nocenja za 2 osobe/ 102.5 eur po osobi )

Prevoz od aerodroma i nazad:

Međunarodni Aerodrom Larnaka je od Hotela udaljen 8 kilomeatara. Najbolji način da dođete do Hotela je da koristite autobus br. 407 ( pravac Central Station ) i izađete na stanici Grigori Afxentiou 1 koja je udaljene od Hotela 100 metara. Cijena karte u jednom pravcu je 1.5 eur.

Cijene prevoza gradskim autobusima na Kipru su dosta jeftine. Za više informacija posjetite:  http://www.cyprusbybus.com/busfares.aspx  

NAPOMENA: Cijene avio karata i smještajnih kapaciteta su promjenjive svakog dana i ovise od ponuđača. Putovanje je iz Beograda i ne postoji organizirani prijevoz do Beograda. Putujmo.ba ne organizira ovo putovanje već samo pruža korisne informacije! Ukoliko ste zainteresovani za putovanje, Putujmo.ba stručni Tim Vam može ponuditi i dodatne korisne informacije vezane za boravak na Kipru. Obratite nam se na info@putujmo.ba

 

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter