?

da li ste znali?

U Belgiji se proizvodi preko 800 vrsti piva...

Letite iz Mostara za Stuttgart, London, Varšavu, Prištinu i Tiranu!

Letite iz Mostara za Stuttgart, London, Varšavu, Prištinu i Tiranu!

PRO PAK Hercegovina u saradnji sa kompanijom Sea Air od 12. oktobra uspostavlja  direktnu zračnu liniju nakon Mostar-Stuttgart.

 

Od 12. oktobra direktna zračna linija Mostar - Stuttgart
Letovi će se odvijati svakog ponedjeljka, a polazak je predviđen sa Aerodroma Mostar u 10 sati ujutro, dok je povratak iz Stuttgarta planiran u 13 sati.

Osim direktnih linija iz Mostara prema Njemačkoj uvode se linije za Albaniju i Poljsku.

Mario Glišić, direktor turističke agencije PRO PAK Hercegovina na konferenciji za medije kazao je da navedena agencija u saradnji sa Aerodromom Mostar i kompanijom Sea Air planira povezati Hercegovinu redovnim i charter letovima s evropskim destinacijama.

“Od 24. oktobra svake srijede, petka i nedjelje realizovat ćemo let Mostar-Priština-Tirana. Ovo je jedna novost za aviotržište jer linija prema Albaniji, Kosovu i Makedoniji nema. Pored ovih linija, 9. novembra uspostavit ćemo liniju Mostar-London s presjedanjem u Osijeku. Let Mostar-London odvijat će se jednom sedmično, svakog ponedjeljka. Ukoliko bude više interesovanja za ove letove nastojat ćemo u budućnosti uspostaviti direktne letove Mostar-London. Zbog velikog interesovanja hodočasnika koji dolaze iz Poljske za Međugorje, a potom upriliče posjetu Jadranu, uspostavit će se linija Poljska-Mostar za koju će datumi biti poznati do kraja mjeseca”, kazao je Glišić.

Rukovodilac sektora saobraćaja i sigurnosti Aerodroma Mostar Marko Đuzel kazao je kako mu je izuzetno drago što su direktno povezani s Njemačkom i kako su se ovim okrenuli i drugim tržištima. Također, dodao je kako redovni letovi prema Italiji i dalje ostaju, te da je mostarski aerodrom ove godine zabilježio rekordan broj putnika.

“Uspjeli smo povećati broj putnika. Sezona traje još dva mjeseca, a ove godine će se produžiti. Mi očekujemo da će ovogodišnji broj putnika biti oko 80 hiljada, odnosno igrat ćemo se sa brojevima iz 2012. godine koja je bila najbolja po broju putnika poslije rata”, istakao je Đuzel.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.klix.ba, A.B. ( 2.10.2015. )

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter