?

da li ste znali?

Restoran "Casa Botin" u Madridu otvoren je 1725.godine i smatra se najstariji restoranom na svijetu

U decembru u Napulj, zvuči zanimljivo, zar ne ? 179 EUR po osobi - Avion + takse + 7 noćenja u apartmanu u centru grada :)

U decembru u Napulj, zvuči zanimljivo, zar ne ? 179 EUR po osobi - Avion + takse + 7 noćenja u apartmanu u centru grada :)

Za samo 179 eur posjetite Napulj - Avio karta + takse + 7 noćenja u apartmanu u centru grada! Posjetite ovaj nevjerovatni grad, prošečite mističnim uličicama, otiđte na Vezuv ili posjetite Pompeje. Ukoliko želite romantično iskustvo, trajektom otiđite do najromantičnijeg talijanskog ostrva Capri. Napulj ima šta da ponudi!

PREVOZ I SMJEŠTAJ

Avio kartu možete kupiti na stranici kompanije Mistral Air  http://mistralair.opentursys.com/booking.cfm  Direktan let Mostar - Napulj (Period: 01 - 08. Decembar 2015. ) Cijena karte 102 eur! NAPOMENA: Cijena karte se mjenja svakodnevno ovisno o raspoloživosti mjesta u avionu.

Apartman možete rezervisati preko najsigurnije i najpoznatije web stranice na svijetu www.airbnb.com 

Apartman u centru Napulja : https://www.airbnb.com/rooms/8545954?checkin=12/01/2015&checkout=12/08/2015&guests=2&s=UjhAj0HW ž

Cijena (01. - 08. Decembar - 7 noći): 

Za 3 osobe cijena 231 eur (77 eur po osobi ) - Avio karta +  smještaj = 179 EUR po osobi

Za 2 osobe cijena 232 eur ( 116 eur po osobi ) - Avio karta +  smještaj =  228 EUR po osobi

Za 4 osobe cijena 349 eur ( 87 eur po osobi )  - Avio karta + smještaj = 189 EU po osobi

NAPOMENA: Cijene avio karata i smještajnih kapaciteta su promjenjive svakog dana i ovise od ponuđača. Putovanje je iz Mostara i ne postoji organizirani prijevoz do Mostara. Putujmo.ba ne organizira ovo putovanje već samo pruža korisne informacije. Ukoliko ste zainteresovani za putovanje, Putujmo.ba stručni Tim Vam može ponuditi i dodatne korisne informacije vezane za boravak u Napulju. Obratite nam se na info@putujmo.ba 

PREVOZ od Aerodroma do Apartmana :

Međunarodni aerodrom Capodichino u Napulju se nalazi 7 kilometara od centra grada. Najpovoljniji način prevoza do Apartmana koji se nalazi u ulici Via Giovanni Paladino je putem shuttle autobusa ALIBUS čija stanica se nalazi ispred Aerodroma. Izlazite na drugoj stanici pod nazivamo Piazza Garibaldi/Stazionamento ( glavna željeznička stanica ). Tu presjedate na autobus R2  gradski bus ANM (Azienda Napoletana Mobilita) pravac: San Carlo - galleria Umberto I - Studio Muto i izlazite na četvrtoj stanici pod nazivom Umberto I-denza-Cardocenter Centro. Od ove stanice imate oko 6 minuta hoda do Apartmana.

Cijena karte u jednom pravsu za shuttle autobus ALIBUS sa aerodroma iznosi 3 eura (ukoliko kartu kupite na kiosku) ili 4 eura (ukoliko kartu kupite kod vozača). Potrebno je da kartu nakon kupvine poništite na automatu koji se nalazi u autobusu. Karta za ALIBUS vrijedi za 90 min vožnje, te je možete u tom periodu koristiti i za gradski prevoz, što znači da ne morate kupovati kartu za gradski autobus R2. Karta ne vrijedi za povratno putovanje ALIBUS-om!

Mapu mozete pogledati ovdje

Napulj (ital. Napoli) je grad i luka, i nakon Rima i Milana treći grad po veličini u u Italiji, najveće urbano središte u južnoj Italiji, te glavni grad italijanske regije Kampanije. Prema službenim podacima u gradu živi oko milion stanovnika, mada ne treba zanemariti ni visok broj neprijavljenih stanovnika, a zajedno sa predgrađima u cijeloj aglomeraciji grada Napulja živi oko 4,4 miliona stanovnika. Smješten je na pola puta između vulkana Vezuv i jednog drugog vulkanskog područja, zvanog Campi Flegrei ili Flegrejska polja u Napuljskom zalivu. Ime mu potječe od grčkog pojma nea polis, što znači novi grad.

Dio grada koji pripada Camorri je svakako Španska četvrt. Camorra je najjača talijanska mafijaška organizacija koja je smještena u Napulju. Cosa Nostra, svima dobro poznata mafijaška organizacija sa Sicilije se ne danas ne može porediti sa Camorrom. Neke procjene govore da danas na jugu Italije djeluje oko 100 mafijaških organizacija sa preko 7000 članova. No, bez obzira na činjenicu da Španska četvrt pripada Camorri svakako treba proći autentičnim napuljskim uličicama i osjetiti kako pravi napolitanci žive.


S druge strane, na rubnom dijelu zloglasne Španjolske četvrti, započela je i jedna lijepa priča, ona o nastanku najpoznatije napuljske pizze Margherite. Priča započinje 1889. godine kada je Margherita Savojska, supruga talijanskoga kralja Umberta I., prilikom kratkog posjeta svojoj ljetnoj rezidenciji, poželjela probati napuljsku pizzu.
Pozvala je lokalnog pizzaiola (majstora u spravljanju pizze) Raffaelea Esposita u svoju rezidenciju da joj pripremi nekoliko vrsta pizza. Raffaelo se odlučio za tri različite varijante kojima je želio zadiviti kraljicu: jednu s mašću, sirom i bosiljkom, drugu sa bijelim lukom, uljem i paradajzom te treću s mozzarellom, bosiljkom i paradajzom, sastojcima koji čine boje talijanske zastave. Kraljica je bila toliko oduševljena da mu je kasnije odaslala poruku kako je uživala u njegovim pizzama, posebice u onoj posljednjoj. U čast kraljice, Raffaele je pizzu u bojama talijanske zastave nazvao pizza Margherita.
Nakon te zgode kraljica bi tijekom boravka u svojoj napuljskoj ljetnoj rezidenciji običavala pozvati pizza-majstora Raffaela da joj pripremi njezinu omiljenu pizzu. Don Raffaele bi se tako uputio prema palači s magarcem i kolima, na kojima je njegova žena Maria Giovanna Brandi sjedila sa svim sastojcima potrebnim za kraljevsku pizzu. Iako zvuči kao legenda, i danas će vam se u pizzeriji Brandi, na rubnom dijelu Španjolske četvrti, zaklinjati u njezinu istinitost. Pizzeria Brandi, koja nosi ime po Raffaelovoj supruzi, danas je jedna od elegantnijih pizzeria Napulja, a posebnu joj vrijednost, osim same pizze, daje upravo ova historijska priča.

Historijsko središte Napulja uvršteno je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Iako je jedan od najljepših gradova u Europi i bogat spomenicima koja svjedoče o njegovoj bogatoj prošlosti, malo je zanemaren od strane masovnog turizma, jer se više posjećuju obližnji atraktivni lokaliteti. Naime, u blizini Napulja, u podnožju Vezuva, nalaze se u Herkulanej i Pompeji, gradovi koje je u 1. stoljeću zatrpao vulkanski pepeo tijekom erupcije Vezuva, a koji je danas glavna meta brojnih turista.

Unutar grada postoje mnoga atraktivna mjesta, poput brojnih dvoraca: Novi dvorac (Castel Nuovo ili Maschio Angioino) u samom središtu grada; na popisu svjetske baštine. Castel Nuovo je svjedočio mnogim povijesnim vjerskim događajima: godine 1294., papa Celestin V. je abdicirao u dvorani dvorca, nakon čega je opet tu, kardinalskim kolegijumom izabran papa Bonifacije VIII..

Normanski dvorac dell'Ovo (Jajoliki dvorac) izgrađen je preko rimske utvrde iz 5 st. na otoku Megarides, na kojemu su Grci iz Cumae osnovali prvo naselje.
Dvorac Capuano
Dvorac sv. Elma (Castel Sant'Elmo) je zvjezdolikog tlocrta, a izgrađen je 1329. godine.
Najvažniji trg je Trg plebiscita (Piazza del Plebiscito) koji je započeo bonapartski kralj Joachim Murat, a završio burbonski kralj Ferdinand IV. Napuljski. Njega čine na istoku Kraljevska palača, a na zapadu crkva sv. Franje Paolskog (San Francesco di Paola) čije se kolonade protežu na obje strane. U blizini je i Kazalište sv. Karla (Teatro di San Carlo) koje je najveća operna kuća u Italiji i najstarija aktivna opera u Europi; osnovana 1737. godine. U Napulju je već 1224. osnovano sveučilište.

Napuljski državni arheološki muzej posjeduje najveću i najbogatiju kolekciju rimskih umjetnina (iz Pompeja i Herkulaneja), ali i zbirku djela iz Stare Grčke i renesanse.

Muzej Capodimonte, bivša palača Capodimonte, posjeduje jednu od najvažnijih zbirki slikarstva u Italiji s djelima umjetnika od 13. do 18. st. (Simone Martini, Rafael, Tizian, Caravaggio, El Greco, Jusepe de Ribera, Luca Giordano i dr.), i zbirkom djela porculanske tvornice Capodimonte.

Ostali muzeji su: Certosa di San Martino (bivši samostan, a sada muzej burbonaca), Željeznički muzej Pietrarsa s najstarijom lokomotivom u Italiji, Villa Pignatelli i Palazzo Como, te nacionalna knjižnica Biblioteca Nazionale Vittorio Emanuele III.

Od svih katoličkih crkava (oko 28) napuljske nadbiskupije najvažnija je Napuljska katedrala u kojoj se svake godine 19. rujna održava svečanost čuda sv. Januarija, zaštitnika grada.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter