?

da li ste znali?

Da su talijan stvorili violinu, violu, čelo i klavir.

Aerodrom Tuzla potpisuje petogodišnji ugovor sa Wizz Airom, u planu letovi za Beč i Minhen

Aerodrom Tuzla potpisuje petogodišnji ugovor sa Wizz Airom, u planu letovi za Beč i Minhen

Rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Tuzla u narednom periodu trebalo bi potpisati petogodišnji poslovni ugovor sa niskobudžetnom aviokompanijom Wizz Air, koji bi u 2018. godini trebao donijeti tuzlanskom aerodromu prvi profit...

 

Do tada bi aerodrom, prema riječima v.d. direktora Rifeta Karasalihovića, poslovao na pozitivnoj nuli.

"Ovim ugovorom će van snage biti stavljen postojeći ugovor, a novi bi se zvanično počeo primjenjivati od juna 2015. godine. S novim ugovorom bi trebali povećati broj zračnih operacija na 21 sa dosadašnjih 14. Također, uduplat ćemo prihod po putniku, a doći će i do novih zapošljavanja", izjavio je Mustafa Isabegović, resorni ministar u Vladi TK.

U Međunarodnom aerodromu Tuzla ističu kako je Wizz Air prezadovoljan dosadašnjom saradnjom i da planiraju da im tuzlanski aerodrom postane jedan od baznih. Također, plan je da se u narednoj godini preveze 300.000 putnika, a Wizz Air će putnike prevoziti sa Airbusom A300, koji ima 150 sjedišta.

"Imamo osposobljene radnike za takvu vrstu posla. Također, imamo planove i sa Cargo terminalom i vjerujem da ćemo ispuniti sve zacrtane ciljeve", izjavio je Rifet Karasalihović, v.d. direktor aerodroma.

Trenutno se sa tuzlanskog aerodroma putuje ka destinacijama u Švedskoj, Švicarskoj, Njemačkoj i Holandiji, a u planu je uvođenje aviolinija za Beč i Minhen. Do septembra 2015. godine Međunarodni aerodrom Tuzla mora izgraditi prilazna svjetla čime bi bio ispunjen i posljednji zahtjev strateškog partnera iz Wizz Aira.

 

 

( Izvor: www.klix.ba )

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter