?

da li ste znali?

Zabranjeno je hraniti golubove na ulicama San Francisco...

Međunarodni aerodrom Tuzla - kako doći? Gdje parkirati? Cijene parkinga? Cijene prevoza od/do aerodroma? Sve na jednom mjestu za sve Wizz Air putnike!

Međunarodni aerodrom Tuzla - kako doći? Gdje parkirati? Cijene parkinga? Cijene prevoza od/do aerodroma? Sve na jednom mjestu za sve Wizz Air putnike!

Za sve Wizz Air putnike iz Tuzle Putujmo.ba vam donosi sve neophodne informacije vezane za putovanje sa Međunarodnog aerodroma Tuzla! 

Wizz Air je prva niskobudžetna avio kompanija koja je svoje poslovanje započela u Bosni i Hercegovini. Od 2013. godine do danas su na relacijama prema Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj, Švicarskoj i Holandiji prevezli oko 300.000 putnika. Upravo to je i bio glavni razlog da Međunarodni aerodrom Tuzla u junu 2015. godine postane i 20. baza Wizz Air-a u Evropi. Ova činjenica je podrazumijevala i širenje mreže destinacija na koje se može jeftino putovati iz Tuzle. Sa tim u vezi, veliki broj građana iz BIH i regiona odlučuje putovati iz Tuzle, što ujedno podrazumijeva i razvoj turističkih potencijala Tuzle.

Putujmo.ba Vam donosi sve potrebne informacije kada je u pitanju putovanje iz Tuzle. Kako doći do aerodroma, gdje parkirati, gdje noćiti i još mnogo toga čitajte u narednim redovima.

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA

Aerodrom Tuzla se nalazi u mjestu Dubrave Gornje, oko 13 kilometara od Tuzle. 

Ukoliko dolazite iz pravca Sarajeva, nema potrebe da idete u Tuzlu, već iz Živinica idete prema Kalesiji i dolazite do Aerodroma, od skretanja vam treba oko 6 kilometara.

Ukoliko dolazite iz pravca Banja Luke, idete prema Doboju, Gračanici, Lukavac, Živinice, Dubrave Donje, Dubrave Gornje ( Aerdorom Tuzla ). Potrebno je oko 160 kilometara.

Ukoliko dolazite iz  pravca Srbije, preko Zvornika, u Karakaju idete prema Kalesiji i na Međašu idete lijevo prema Aerodromu, od granice imate oko 45 minuta do Aerodroma. Ukoliko dolazite iz pravca Srbije, preko Bijeljine, idete na Ugljevik, Priboj, Podgoru, Seljublje, Hrasno Donje, Tojšiće i Gornje Dubrave ( Aerodrom Tuzla ). Od Bijeljine je potrebno oko 70 kilometara.

Ukoliko dolazite iz pravca Hrvatske, preko Županje, idete prema Srebrenik, Lukavac i Živinice, te u Živinicama skrečete prema Dubrave Gornje i Aerodromu. Preko Brčkog idete prema Lopare, Gornja Tuzla, Tojšići, Gornje Dubrave ( Aerodrom Tuzla ).

PREVOZ od/do AERODROMA TUZLA

Shuttle prevoz još uvijek nije uveden od/do aerodroma Tuzla do centra grada. Međutim, do Aerodroma Tuzla je moguće doći gradskim prevozom, Wizz Air busom ( Iz Banja Luke i Sarajeva) i taksi prevozom.

Wizz Air Bus

Wizz Air bus je jedan od vidova prevoza iz Sarajeva i Banja Luke. Rezervacija je isključivo online preko Wizz Air web stranice www.wizzairporttransfer.com 

Sarajevo - Aerodrom Tuzla- Sarajevo - 36 EUR povratna karta, 18 EUR u jednom pravcu

Banja Luka - Aerodrom Tuzla - Banja Luka - 58 EUR povratna karta, 29 EUR u jednom pravcu

Napomena: moguće je kupiti kartu u jednom pravcu sa Aerodroma ili iz grada. Autobus iz Sarajeva i Banja Luke kreće sa glavne autobuske stanice.

Vrijeme polazaka iz  Banja Luke http://cdn.p-airbus.com/uploads/wizzair/WIZZ ÚJ DESIGN INFOSHEETS/TZLBLC/TZLBLCEN.pdf 

Vrijeme polaska iz Sarajeva: http://cdn.p-airbus.com/uploads/wizzair/WIZZ%20%C3%9AJ%20DESIGN%20INFOSHEETS/TZLSLC/TZLSLCEN.pdf 

Gradski prevoz od/do Tuzle/Aerodroma

Iako se ne reklamira, moguće je gradskim prevozom od Tuzle doći do Aerodroma i nazad. Naime gradski saobraćajni prevoznik u Tuzli ima relaciju Tuzla Autobuska Stanica Istok - Dubrave- Međaš -Kalesija, Autobus br. 11 koji u Tuzli staje kod sportske dvorane Mejdan. ( lokacija na mapi: Google Map ) i vozi do Dubrava gdje izlazite i morate prošetati nekih 10-15 min do aerodroma, kada izađete na stanici pitajte nekoga u kojem pravcu je aerodrom, a možete pitati i vozača u busu. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 2.70 KM (oko 1.40 eur - plaćanje u busu je isključivo u domaćoj valuti). Autobus saobraća od 5:25 do 23:15 ( Red vožnje: http://gipstk.com/wp-content/uploads/2014/10/RED-VO%C5%BDNJE-ZA-WEB-STRANICU.pdf  ) Obratite pažnju kada ovaj bus ne saobraća i u koje vrijeme. Najbolje je kada uđete u bus da pitate vozača za vožnju do aerodroma.

Taxi prevoz

Možda ipak najsigurnija varijanta ukoliko dolazite autobusom u Tuzlu je korištenje taxi prevoza do aerodroma. Iz Tuzle do aerodroma vožnja će vas u jednom pravcu koštati oko 15 KM ( 8 eur ). Imajte u vidu da vožnja može koštati i koju marku više u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, kao i da vam vozač može naplatiti prtljag. Ukoliko idete autobusom ili nekim drugim prevoznim sredstvom koje prolazi preko Živinica, možete izaći na glavnoj autobuskoj stanici u Živinicama i uzeti taxi do aerodroma. Cijena od Živnica do Aerodroma je oko 10 KM ( 5 eur ).

Neke od Taxi kompanija koje možete prije kontaktirati, naručiti i inormisati se o cijenama prevoza: 

- Tuzla Taxi http://www.tuzlataxi.com/ 

- Slatina Taxi http://www.olx.ba/servisi-i-usluge/servis/11587/taxi-slatina-tuzla-aeredrom-tuzla-prevoz-sa-aerodroma-tuzla/ 

PARKING

Ukoliko do aerodroma dolazite vlastitim vozilom moguće je parkirati vozilo na parkingu Aerodroma Tuzla. Aerodrom je ograđen i prostran. Cijena do 6 dana iznosi 10 KM/dan (5 eur), preko 6 dana 7 KM/dan (3.5 eur). Ukoliko ne želite parkirati na Aerodromu, možete parkirati na nekom od parkinga u Tuzli. O cijenama i mjestima parkinga možete se informisati na: http://siktz.ba/  

SMJEŠTAJ

Često se može dogoditi da je polazak vašeg aviona vrlo rano ujutro ili da je povratak kasno navečer, te ne možete stići na tranfer do željenih destinacija. Cijene smještaja u Tuzli variraju od 15 do 60 eur ovisno da li se radi o apartmanskom ili hotelskom smještaju. Savjetujemo da smještaj rezervišite preko www.booking.com ili www.airbnb.com 

USLUGE NA AERODROMU TUZLA

- duty free shop

- rent a car

- turistička agencija

- mjenjačnica

- taxi

 

 

 

 

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter