?

da li ste znali?

Najskuplji boravak u hotelu u svijetu košta 83.200 $ noć u Royal Penthouse Suite u Ženevi u Hotelu President Wilson.

Aerodrom Dubrovnik/Čilipi - sve informacije na jednom mjestu! Kako doći? Gdje parkirati? Cijene parkinga? Vaš Putujmo.ba Tim

Aerodrom Dubrovnik/Čilipi - sve informacije na jednom mjestu! Kako doći? Gdje parkirati? Cijene parkinga? Vaš Putujmo.ba Tim

Aerodrom Čilipi (Dubrovnik) je najjužniji hrvatski aerodrom, treći po broju putnika u Hrvatskoj. Veliki broj niskobudžetnih kompanija leti iz Dubrovnika, te upravo zbog toga je vrlo interesantna početna destinacija građana iz regiona koji svake godine iz Dubrovnika lete prema evropskim destinacijama za vrlo prihvatljive cijene avio karata.

Putujmo.ba vam donosi najznačajnije informacije vezane za Aerodrom Čilipi, u mjestu Konavli,  koji se nalazi 20tak kilometara od Dubrovnika u pravcu Cavtata i granice sa Crnom Gorom.

KOJE AVIO KOMPANIJE LETE IZ DUBROVNIKA?

Iz Dubrovnika prema evropskim i svjetskim metropolama lete slijedeće avio kompanije:

- Aer Lingus, AerFlot, AirSerbia, Austrian Airlines, British Airways, Condor, Croatia Airlines, Easy Jet, Eurolot, Finnair, Flybe, Germanwings, Iberia, Jet2.com, Jetairfly, Lufthasna Airlines, Monarh Airlines, Norwegian Air Shuttle, S7 Airlines, SAS, Thimas Cook, Transaero Airlines, Transavia France, Vueling Airlines.

KAKO DOĆI DO AERODROMA?

Ukoliko dolazite iz pravca BIH do Dubrovnika možete doći na nekoliko načina. Idete na Mostar, Stolac, Ljubinje, Trebinje, nakon granice možete ići na Dubrovnik (ukoliko auto ostavljate u Dubrovniku i idete sa shuttle busom na Aerdorom) ili prema Cavtatu (opcija da ostavite auto u Cavtatu i idete taksijem do Aerdroma) ili prema Cavtatu do Aerdroma Čilipi gdje možete vozilo ostaviti na parkingu Aerodroma (ovim putem oko 260 kilometara, cca 4h i 30 min). Druga opcija je da idete na Sarajevo, Trnovo, Miljevina (prema Foči), Gacko, Bileća, Trebinje, Dubrovnik ili Cavtat ili direktno Aerodrom Čilipi (ovim putem 230 kilometara, cca 4 h i 30 min). Treća opcija je da idete na Mostar, Čapljina, Metković, Neum, Dubrovnik ili Cavtat ili direktno Aerodrom Čilipi (270 kilometara, cca 5 sati)

Ukoliko idete iz pravca Crne Gore, do Dubrovnika možete doći preko Podgorice, Nikšića i Trebinja (170 kilometara, oko 3 h) ili ukoliko idete iz pravca Budve, preko Herceg Novog do Aerodroma Ćilipi, koji se nalazi 18 kilometara od granice Crne Gore i Hrvatske. (70 kilometara, oko 2 sata).

PREVOZ od/do AERODROMA ČILIPI

Agencije Atlas ili Autotrans. Shuttle autobus agencije Atlas ili Autotrans iz Dubrovnika prema Aerodomu Čilipi polazi 1 h i 30 min prije leta kada su u pitanju domaći letovi ili 2 h prije leta kada su u pitanju međunarodni letovi. Polazna stanica je autobuski kolodvor u luci Gruž i jedina stanica na kojoj autobus staje i kupi putnike je na izlazu iz Dubrovnika, kod žičare. Autobus vozi od 35 - 40 minuta do Aerdroma i cijena karte (kupuje se kod vozača ili na aerodromu na šalteru agencije Atlas) u jednom pravcu iznosi 40 kuna (cca 5.5 eura), povratna karta 70 kuna (10 eura). Autobus u povratku sa aerdroma je vezan za dolaske aviona i u povratku prije posljednje stanice u luci Gruž, staje i na stanici na Pilama, na ulazu u stari grad.

Više info na: http://www.atlas-croatia.com/arrangement/dubrovnik-airport-shuttle-bus/ ili https://www.autotrans.hr/hr-hr/naslovna 

Taxi je jedan od načina prevoza od Dubrovnika do Aerodroma i cijena vožnje iznosi od 200 do 250 kuna (30-35 eura). Savjetujemo da prije ulaska u vozilo pitate vozača za iznos cijene vožnje.

Gradski prevoz Libertas - ukoliko vam jedan od navedenih načina ne odgovara, do Aerodroma možete doći i jednom od prigradskih linija gradskog saobraćajnog prevoznika Libertas. 

- Linije 11, 27 i 38 prema Gruda ili Vitanjina ili Molunat - Izaći na stanici Močići! Od stanice do Aerdroma oko 15 min pješice. Obavezno red vožnje provjeriti na ovom linku http://libertasdubrovnik.com/wp-content/uploads/prigradski-istok.pdf zbog toga što su moguće promjene u redu vođnje  nedjeljom i blagdanima, kao i vansezone. Cijena karte 15 kuna (2 eura). Autobus vozi kroz Dubrovnik od Gruža, preko Pila. Prije ulaska u autobus savjetujemo da vozača pitate da li autobus staje na stanici Močići.

PARKING

Ukoliko dolazite vlastitim vozilom, možete parkirati na parkinu Aerodroma Čilipi. Cijena parkiranja:

Do 1 h - 10,00 kuna
Od 1 do 2 h - 20,00 kuna
Od 2 do 4 h - 25,00 kuna
Od 4 do 12 h - 30,00 kuna
Od 12 do 24 h - 50,00 kuna
Svaki sljedeći sat 2,00 kuna/sat
Izgubljena kartica 400,00 kuna

Dakle, cijena 24 h parkinga iznosi 50,00 kuna (7 eura). Prilikom dolaska na parking uzmete karticu, te po povratku putovanja platite.

Postoji i opcija da autom dođete do Cavtata i u Cavtatu na mjestu gdje je besplatno prakiranje ostavite vozilo, a taksijem se prevezete do Aerodroma Čilipi. Cijena taksija od Cavtata do Aerodroma iznosi oko 100 kuna.

USLUGE NA AERODROMU ČILIPI

- caffe bar
- kiosk
- duty free
- mjenjacnica
- OTP banka
- atlas turisticka agencija
- umotavanje prtljaga

 

Za dodatne informacija kontaktirajte Vaš Putujmo.ba Tim na info@putujmo.ba 

Sve ponude turističkih agencija na jednom mjestu: http://putujmo.ba/ponude 

Vaš Putujmo.ba Tim

 

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter