?

da li ste znali?

Da je Madrid jedini glavni grad u Evropi koji nije stacioniran na rijeci?

Putujmo.ba predstavlja: Prag - Pivnica U Medvidku - spoj šarma i historije

Putujmo.ba predstavlja: Prag - Pivnica U Medvidku - spoj šarma i historije

Dobrodošli u jedinstveni, neponovljivi i mistični Zlatni grad Prag!

Ponude za Prag već od 199 KM: http://putujmo.ba/ponude/l/1Maj 

 

Prag predstavlja unikatnu kolekciju historijskih spomenika nastalih kroz njegovu dugu i slavnu prošlost. Zamkovi, crkve, palate, kule i mostovi vas kao u bajci vraćaju u slavnu prošlost grada. Stara jezgra grada se nalazi na UNESCO svjetskoj listi baštine od 1992.godine.

Od veličanstvenog dvorca Pražský hrad sjedišta moćnih vladara koji nadgleda cio grad, preko čuvenog Karlovog mosta simbola grada, do prelijepe Týnský chrám crkve i Starogradskog trga, gdje god da krenete čeka vas zadivljujuća slika. Prošetajte povijesnim ulicama grada, uživajući u veličanstvenoj arhitekturu. Pridružite se mnogobrojnim posjetiocima i pratite predstavu koja se na svaki puni sat odigrava na jedinstvenom Astronomskom satu. Svakako posjetite i Zlata ulička, sa najpoznatijim stanovnikom slavnim Franzom Kafkom, te živopisnu staru židovsku četvrt Josefov.

Predah od razgledanja potražite u nekom od brojnih restorana ili pak tradicionalnih čeških pivnica u kojima je neizostavno probati neku od čuvenih čeških piva! Navečer se provedite u nekom od sjajnih praških klubova i uživajte u sjajnom provodu koji grad nudi.

Kroz historiju Prag je doživo i velike uspone i strašne padove, ali iz svega je izašao ljepši i sa ponosom Vas poziva da doživite bajku o Pragu.

U Medvídků http://www.umedvidku.cz/index.php/en/

U Medvidku je tradicionalna Češka pivnica, koja se nalazi u centru grada, blizu Vaclavovog trga. U Medvidku odiše tradicionalnim šarmom i jedna je od omiljenih pivnica praških i čeških lokalaca. Pivnica datira još od 1466. godine i vec 550 godina predstavlja ponos grada. Zgrada u kojoj se nalazi pivnica je bila tvornica za proizvodnju piva iu kojoj se nalazio mali pub, a koja je u 20 vijeku pretvorena u Hotel i današnji restoran pivnicu. Ono što je interesantno je da se u zgradi još uvijek proizvodi pivo, ali sada u mikro pivnici, koja je najmanja u Češkoj. Pivnica i dalje odiše šarmom kao iz 15 vijeka u koju može stati nekoliko stotina ljudi. Interijer je tipični češki - drveni stolovi i stolice, bijeli zidovi, buradi piva. U Medvidku se služi par vrsta piva, tradicionalno češko točeno pivo Budvar lager svijetlo i tamno Ležak ( 0.33 i 0.5 ), kao i flaširano BUD, OLDGOTT, 1466 i bezalkoholni Budvar. Cijene pića su vrlo prihvatljive, točeno pivo se kreće od 24 kč za 0.33 točeno pivo ( 0.90 eur ) do 39 kč za 0.5 točeno pivo ( 1.4 eur ). Flaširana piva su nešto skuplja, od 39 kč ( 1.4 eur ) do 50 kč ( 1.8 eur ). U Medvidku je poznata i po proizvodnji najjačeg piva u Češkoj, pivo X-33, tamno gorkoslatko pivo koje je fermentirano 6 mjeseci u hrastovim buradima, koje ima jačinu 12 % alkohola, cijena 129 kč ( 4.7 eur ). Ovo pivo se ne može konzumirati u pivnici, ali se može kupiti u mikro pivari koja se nalazi unutar pivnice, pitajte konobara za detalje.

Ulica: Na Perštýně 7, 100 01 Pragu 1, Czech Republic , svaki dan od 11 - 22h - klik na mapu: U Medvidku - mapa

Više info o Pragu na: http://putujmo.ba/destinacije/opis/5/ceska/7/prag 

Vaš Putujmo.ba Tim

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter