?

da li ste znali?

Da se Romeova kuća nalazi 200 koraka od Julijinog balkona.

Planirajte odmor na vrijeme: Najljepše plaže u Grčkoj - TOP 10!

Planirajte odmor na vrijeme: Najljepše plaže u Grčkoj - TOP 10!

Planirajte odmor na vrijeme: Najljepše plaže u Grčkoj - TOP 10!

Ako već planirate svoj odmor, destinacija koja treba da bude na vrhu vaše liste je Grčka. Zemlja nevjerovatne historije, očaravajuće ljepote koja krije neke od najljepših plaža na svijetu.
Ono što je najbitnije je i činjenica da je Grčka, u odnosu na druge turističke destinacije, poprilično jeftina i dostupna svakom džepu.

Ukoliko se odlučite na putovanje u Grčku, neka vam u vrhu prioriteta bude neka od ovih TOP 10 plaža.

Ostrvo Kefalonija


Plaža Mitros

Ne samo da je jedna od najegzotičnijih, već i jedna od 5 najljepših plaža mediterana. Beskonačno duga, kristalno čiste plave boje, sa bijelim stijenama koje uranjaju u vodu i najnezaboravnijim zalaskom sunca, plažu Mitros postavljaju na sami vrh najljepših grčkih i evropskih plaža.


Ostrvo Kreta


Plaža Balos

Balos plaža već godinama spada u deset najljepših plaža u Grčkoj. Plaža podsjeća na rajske plaže sa Kariba zbog svog bijelog pijeska i beskrajne, gotovo nestvarne tirkizne boje mora. Plaži se može pristupiti pješice, preko dosta nepristupačnog terena ili morem.


Ostrvo Antipaxoi


Plaža Voutoumi

Tirkizna boja mora, sitni bijeli pijesak i zelena brda koje uranjaju u more. Impresivna plaža jonskog mora, sa nekoliko taverni koje serviraju svježu, tek ulovljenu ribu i grčki ouzo.


Ostrvo Milos


Plaža Sarakiniko

Sarakiniko, 4 km od Plake. Bijele vulkanske stijene oformile su usko poluostrvo, na čijem kraju se nalazi predivna malena plaža. Voda je tu plitka, sigurno je za malu djecu, i zanimljivo za one koji vole ronjenje u plićaku. U neposrednoj blizini ima nekoliko malih uvala koje nisu prave plaže, ali su vrlo privlačne za kupanje.


Ostrvo Lefkada


Plaža Porto Katsiki

Jedna od najupečatljivijih, divljih i zabačenih plaža svijeta. Nalazi se na otoku Lefkada, 45 km udaljena od gradića Nidri. Lefkada važi za jedno od najljepših ostrva u Grčkoj, sa bezbroj predivnih plaža. Porto Katsiki je svakako najljepša sa kristalno čistim morem. Do nje se može doći pješice, vrlo nepristupačnim uskim putićem ili brodićima koji se mnogo češće koriste za posjetu ovoj plaži.


Ostrvo Elafonisos


Plaža Simos

Ostrvo Elafonisos je sićušno, egzotično ostrvce obale Lakonija. Može mu se pristupiti malim brodićem. Plaža Simos je beskrajno duga plaža sa bijelim pijeskom i kristalno čistim morem. Netaknuta i sa malim brojem turista predstavlja pravo mjesto za odmor i uživanje na suncu.


Ostrvo Zakintos


Plaža Navajo

Jedna od najfotografisanijih i najljepših plaža na svijetu. Popularna i rada olupine piratskog broda koji se nasukao na plažu i koja i dan danas se nalazi na plaži. Nevjerovatna tirkizna boja mora i visoke stijene ovu plažu čine jednom od najljepših plaža Grčke. Moguće joj je pristupiti samo brodićem.


Ostrvo Lefkada


Plaža Egrenmni

Jedna od najbolje čuvanih tajni Grčke. Predivni pejzaž, kristalna tirkizna voda i mekan bijeli pijesak čine ovu plažu jednom od najljepših. Njena pomalo zabačena lokacija na zapadnoj obali Lefkade i hiljade kvazi stepenica drže mase turista podalje. Savršeno u svakom smislu.


Naxos


Plaža Plaka

Beskrajni pojas pijeska počinje u blizini grada Naksosa i pruža se duž čitave obale ostrva, skoro skroz do južnog vrha. Od plaža načičkanih ljudima i ležaljkama, dolazi se do izolovanijih dijelova okruženih velikim pješčanim dinama.


Ostrvo Kos


Plaža Raj

Mekan bjeli pijesak i izvajane stijene uokviruju božanstvenu toplu vodu Rajske plaže na Kosu. Uprkos velikom broju turista koji se sjate na obalu i mogu da vas ometaju svojim igrama na vodi, plaža je i dalje jedna od najboljih u Grčkoj

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter