?

da li ste znali?

Singapur je istovremeno grad, glavni grad i država.

Posebne ponude - Andaluzija

Datum polaska: 28.02.2020

10 Dana
9 Noći

Agencija:

CIJENA

1849 KM

Andaluzija - trenutno vrijeme
Trenutna temperatura: °
Min / Max temparatura ° / °
Oblačnost: %
Vlažnost: %
Pritisak: hPa
Vjetar: m/s
Španija valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km2 i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa. Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

U cijenu uključeno:

Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Malaga/RT *
Poludnevni razgled Sevilje
Poludnevni razgled Cordobe sa ulaznicama
Cjelodnevni razgled Granade i Alhambre sa ulaznicama
Smještaj u Sevilli na bazi 2 noćenja sa doručkom
2 transfera aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu
Svi prijevozi u Andaluziji iz programa
Pratilac grupe i organizacija putovanja
Smještaj u Istanbulu na bazi 1+1 noćenja sa doručkom
Smještaj u Torremolinosu na bazi 5 polupansiona

U cijenu nije uključeno:
Putničko zdravstveno osiguranje
do 60g - 20KM: 60+ godina -40KM
Lični troškovi
Napojnice za vodiče i vozača 30EUR
Fakultativni izeti
Ronda: 35 EUR
Malaga + Nerja: 79 EUR
Caminito del Rey: + 50 EUR
Aerodromske takse + 450 KM

Minimalan broj prijava 30 osoba

HOTELI
Sevilla: Catalonia Giralda 4*
Torremolinos: Melia Costa del Sol 4*

 

 

1. dan  Sarajevo – Istanbul – Malaga 28.2.2020.

Okupljanje na aerodromu Sarajevo u 18:30 sati. Polijetanje za Istanbul u 20:20 sati na letu TK1026. Slijetanje na novi aerodrom u Istanbulu u 00:20 sati. Transfer u hotel. Noćenje.

2. dan Istanbul – Malaga – Sevilla 29.2.2020.

Rani doručak, te transfer na aerodrom u Istanbulu. Polijetanje u 09:30 sati na letu TK1305, te slijetanje u Malagu u 12:15 sati. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, vožnja do Sevilje, te po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan Sevilla  01.3.2020.

Nakon doručka, ukrcaj u autobus, te poludnevni razgled Sevilje u pratnji vodiča: Ostaci nekadašnjih arapskih zidina, kula "Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duhana, parkovi i veleljepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze paviljoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svjetske izložbe, bio glavni paviljon za izlaganje. Slijedi obilazak parkova Marije Luiz, šetnja do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog odmah uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan Sevilla – Cordoba – Torremolinos 02.3.2020.

Nakon doručka, ukrcaj u autobus, te odlazak za Cordobu. Po dolasku u Cordobu, poludnevni razgled Cordobe u pratnji vodiča: obilazak Meskite ( Mesquita na španjolskom znači Džamija ) (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Ova džamija je po propasti arapskog halifata pretvorena u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka, a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Kao i u Sevilji i u Kordobi je postojao veliki jevrejski kvart, jedan od najvećih u Evropi (La Huderija), koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskom kvartu nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku. Potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog halifata. Ispred sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bile modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Slobodno vrijeme do polaska za Torremolinos. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan  Torremolinos – Granada – Torremolinos 03.3.2020.

Nakon doručka, cjelodnevni izlet za Granadu te obilazak Alahmbre kao i pripadajućih atrakcija, Nasrid palača, generalife... Obilasci u pratnji vodiča. Grad je smješten na obroncima Sierra Nevade, podijeljen je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom centru grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. Obilazak grada u pratnji vodiča: posjeta tvrđavi Alhambra - jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru evropskog kontinenta i zadnje arapsko uporištu na Iberijskom poluostrvu (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), spuštanje u donji dio grada: Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurski kvart. Povratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

6. dan Torremolinos ( Ronda fakultativno ) 04.3.2020.

Doručak. Za danas Vam predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet u Rondu. Ronda se uzdiže na 750m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada poznatog i kao mjesto "rođenja" koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero sredinom 18. vijeka propisali su pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom obilazak Koride i muzeja posvećenog koridi. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

7. dan Torremolinos ( Nerja + Malaga fakultativno ) 05.3.2020.

Nakon doručka, odlazak na fakultativni razgled Malae i Nerja pećina, jedne od najvećih prirodnih atrakcija Andaluzije. U španskim pećinama Nerja, u Costa del Sol blizu Malage, pronađene su slike za koje se vjeruje da su najstariji umjetnički trag i da su stare oko 42.000 godina. Eksperti tvrde da šest fotografija na kojima su prikazane foke, predstavljaju najstarije svjedočenje umjePovratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

8. dan Torremolinos ( Caminito del Rey ) 06.3.2020.

Doručak. Za danas Vam predlažemo fakultativni i izlet u Caminito del Rey. Po dolasku u Caminito del Rey adrenalinski obilazak uskim planinskim stazama uz stijene koje su povezane mostovima te fantastičan pogled na dolinu kako sa staza tako i sa mosta. Povratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

9. dan Torremolinos – Istanbul 07.3.2020.

Doručak. Napuštanje soba do 11:00 sati. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom Malaga u 15:00 sati. Prijava na let TK1304, te polijetanje za Istanbul u 17:45 sati. Slijetanje u Istanbul u 00:05, te transfer u hotel. Smještaj. Noćenje.

10. dan Istanbul – Sarajevo 08.3.2020.

Doručak. Odjava iz soba do 11:00 sati, te ostavljanje stvari u prostoriju u hotelu. Slobodno vrijeme za šoping ili individualne aktivnosti. Fakultativno razgled Istanbula 10:00 – 14:00, u pratnji vodiča. Oko 15:00 sati transfer na aerodrom u Istanbulu. Polijetanje za Sarajevo u 19:30, te slijetanje u Sarajevo u 20:30 sati. Kraj usluge.

1. SADRŽAJ ARANŽMANA

Organizator vašeg putovanja garantuje izvoñenje programa prema opisu aranžmana u programu koji on organizira i koji ste primili. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti i na opisan način, osim u slučaju izuzetnih kolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti, i sl)

PRIJAVE I UPLATE
Prijave za putovanje primaju se u poslovnici organizatora putovanja, kao i u poslovnicama agencija koje on ovlasti. Prilikom prijave putnik je dužan dati sve podatke ili dokumente koje zahtjeva odreñeni program putovanja.
a) Prilikom prijave kupac uplaćuje 40% vrijednosti aranžmana, a preostalih 60% iznosa treba uplatiti najkasnije 14 dana prije polaska na put. b) Za “rezervaciju na upit” uplaćuje se akontacija prema cjeniku odgovornog organizatora. Organizator neće prihvatiti prijavu rezervacije na upit bez uplaćene akontacije. Ako putnik ne prihvati potvrñenu rezervaciju, koja je učinjena prema njegovom zahtjevu, organizator će zadržati uplaćenu akontaciju za pokriće troškova rezervacije. Na dan prijave putnik potpisuje ugovor pod naznakom “Upoznat sa programom i uslovima putovanja te ih u cijelosti prihvaćam. Potvrñujem da mi je ponuñeno putničko zdravstveno osiguranje”. Na taj način sve što je navedeno u ovim uslovima postaje pravna obaveza i za putnika i za organizatora.

2. SADRŽAJ I CIJENA ARANŽMANA
Sadržaj aranžmana čini, odnosno cijena aranžmana uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja. Posebne usluge su usluge koje nisu uključene u cijenu aranžmana pa ih stoga putnik posebno plaća. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave i doplaćuju se na cijenu aranžmana. Fakultativne i posebne usluge koje putnik zatraži tokom trajanja putovanja plaćaju se turističkom prijatelju ili predstavniku organitatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u KM, a izračunate prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na odreñeni dan. Organizator zadržava pravo promjene objavljenih cijena u slučaju promjene cijena smještaja, prehrane, prijevoznih i drugih usluga, odnosno u slučaju promjene vrijednosnog odnosa valuta koje su osnova za izračunavanje cijene aranžmana do 10% nije potrebna suglasnost kupca (povećanje se obračunava na sve dijelove uplate). U slučaju povećanja većeg od 10%, kupac ima pravo raskinuti ugovor bez obaveze na nadoknadu štete.

3. KATEGORIZACIJA i OPIS USLUGE
Ponuñeni smještajni objekti, restorani, prijevozna sredstva i dr., opisani su prema službenoj kategorizaciji mjesne turističke organizacije u vrijeme izdavanja programa. Standardi smještaja, prehrane, usluga i dr., pojedinih mjesta i zemalja su različiti i nisu usporedivi. Informacije koje putnik dobije na prodajnom mjestu ne obavezuju organizatora u većoj mjeri nego obavijesti navedene u programu putovanja.

4. PROMJENA PROGRAMA
Organizator putovanja ima pravo promijeniti program ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili otkloniti (vidi tačku 1). Ugovoreni smještaj može se zamijeniti samo u objektu iste ili više kategorije,a na teret organizatora.

5. PRAVO ORGANIZATORA NA OTKAZ
Organizator može otkazati aranžman potpuno ili djelomično ako prije ili za vrijeme njegova trajanja nastupe vanredne okolnosti koje se ne mogu izbjeći niti otkloniti, a da su nastupile u vrijeme objave i prodaje programa, organizatoru bi bile opravdanim razlogom da program ne objavi i ne prima prijave aranžmana. Organizator može takoñer otkazati aranžman ako se ne prijavi neophodan broj putnika predviñen za odreñeni aranžman. Uz program svakog aranžmana organizator svakog putovanja objavljuje minimalan broj putnika. Organizator je dužan sve kupce izvijestiti o otkazu najmanje 5 dana prije početka putovanja, te im vratiti cjelokupni uplaćeni iznos.

6. ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Ako putnik želi otkazati putovanje, mora to učiniti pismeno. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova prema sljedećoj ljestvici:
- za otkaz do 30 dana prije puta organizator naplaćuje 10% cijene aranžmana,a najmanje 40KM,
- za otkaz od 29 do 22 dana prije puta 25%
- za otkaz od 21 do 15 dana prije puta 40%
- za otkaz od 14 do 08 dana prije puta 80%
- za otkaz od 07 do 00 dana prije polaska na put organizator će naplatiti 100% cijene aranžmana,
- ako se putnik ne pojavi ili ne otkaže aranžman nakon njegova početka, organizator će naplatiti cjelokupni iznos aranžmana.
Kada su stvarno nastali troškovi ili kada je udio u fiksnim troškovima grupe veći od onih u navedenoj ljestvici, organizator putovanja zadržava pravo naplate stvarno nastalih troškova. Navedeni troškovi otkaza primjenjuju se i na promjene datuma polaska ili smještajnog objekta, kao i na sve druge bitne promjene. Ako putnik koji otkazuje nañe novog korisnika iste rezervacije, organizator zaračunava samo troškove uzrokovane zamjenom. Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a, ni putnih isprava.

7.OBAVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA
Organizator je dužan brinuti o provedbi usluga, kao i izboru vršitelja usluga pažnjom dobrog organizatora te brinuti o pravima i interesima putnika suglasno dobrim običajima u turizmu. Organizator je dužan putniku pružiti sve navedene usluge za pojedini aranžman u programu i odgovara putniku zbog eventualne nemogućnosti izvršenja usluga ili djela usluga. Organizator isključuje svaku odgovornost u slučaju promjena i neizvršenja usluga
prouzročenih višom silom (tačka 1) te zbog kašnjenja prijevoznih sredstava za koje prijevoznik ne odgovra prema pozitivnim propisima i meñunarodnim konvencijama. U ovim slučajevima putnik podmiruje sve dodatne troškove

ARANŽMANI GDJE VIP TRAVELS NIJE ORGANIZATOR PUTOVANJA: U slučajevima kada VIP Travels nije organizator putovanja, on nastupa u ulozi informatora. Stoga putniku prosljeđuje primljene informacije o aranžmanu, te mu samo pomaže kod prijave, dok su uvjeti, prijave, uplate idr. u skladu sa važećim općim uslovima organizatora putovanja. Takvi programi su posebno obilježeni. VIP Travels takve aranžmane prodaje u ime drugih lica i za tuđi račun. Moguće žalbe putnik sređuje sa organizatorom putovanja, dok mu VIP Travels u tome samo pomaže.

8. OBAVEZE PUTNIKA

Putnik je dužan:
- posjedovati valjane putne isprave.Troškove gubitka ili krañe dokumenata tijekom putovanja snosi putnik. Prijatelj ili predstavnik organizatora će pomoći, ali uz uvijet da se program nesmetano odvija. Ako je za neko putovanje potrebna viza, organizator putovanja može, na zahtjev putnika, kada je to moguće, uz nadoplatu posredovati u njenom pribavljanju, ali ne jamči dobivanje vize,
- cijepiti se i posredovati potvrde i dokumente o cijepljenju za putovanja u zemlje za koje je ono potrebno prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije. U tom slučaju putnik prilaže liječničku potvrdu. Neposjedovanje ovih dokumenata, kao i/ili neispravnost putnih isprava koji dovedu do odustajanja od putovanja ili nemogućnosti nastavka putovanja ne obavezuju organizatora putovanja te se obračunavaju otkazni troškovi iz članka 7,
- poštivati carinske i devizne propise zakona Bosne i Hercegovine, kao i država u kojima boravi tokom putovanja,
- pridržavati se kućnog reda u svim posjećenim objektima te surañivati s turističkim prijateljem i/ili predstavnikom organizatora putovanja,
- prilikom polaska na putovanje turističkom prijatelju, odnosno predstavniku organizatora, predočiti dokument o plaćenom aranžmanu (orginalni voucher, potvrdu o uplati, kopiju virmana). U slučaju nepoštivanja ovih obaveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.

9. PRTLJAG
Putnik ima pravo na besplatan prijevoz do 15kg prtljage na charter letovima te do 20kg prtljage na redovnim avio linijama. Djeca do 2 godine nemaju pravo na besplatan prevoz prtljage. Prtljaga se prevozi na putnikov rizik, stoga se preporučuje osiguranje prtljage kod osiguravajućeg društva. Organizator putovanja nije odgovoran za uništenu i izgubljenu prtljagu, kao ni za krañu prtljage ili dragocjenosti u hotelu (preporučujemo najam sefa). Prijavu za oštećenu ili izgubljenu prtljagu putnik upućuje prevozniku ili na recepciji smještajnog objekta, ovisno gdje su oštećenje ili gubitak nastupili.

10. PUTNO OSIGURANJE
Turistička agencija u kojoj se uplaćuje aranžman, obavezna je putniku ponuditi “paket” putnog osiguranja, koji se sastoji od zdravstvenog osiguranja putnika tokom boravka u inozemstvu i osiguranja od otkazivanja putovanja, koji se nude, kako za putovanja u inozemstvu, tako i u našoj zemlji. Prihvaćanjem ugovora o putovanju, koji čine i ovi uvjeti putovanja, kupac potvrñuje da mu je bio ponuñen “paket” putnih osiguranja.

11. NADLEŽNOST SUDA
Kupac usluge iz dotičnog programa ima pravo reklamacije kod organizatora programa. Ako kupac nije zadovoljan rješenjem organizatora, ima pravo na sudsku arbitražu. Za takav slučaj ugovara se nadležnost suda u mjestu sjedišta odgovornog organizatora.

12. OSIGURANJE ZA SLUČAJ PLATNE NEMOGUĆNOSTI ILI STEČAJA ORGANIZATORA PUTOVANJA
U skladu sa Zakonom, u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju, kao i osobe koje su uplatile akontacije za putovanje, trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravatelja navedenog na potvrdi o putovanju ili drugom odgovarajućem dokumentu.

13. REKLAMACIJE
Organizator putovanja ne prihvaća reklamacije i povrat sredstava na posebne ponude (last minute, ultra last minute, fortuna programe), te gratis putovanja.

14. UPOZORENJE Ovi opći uvjeti putovanja, koje primjenjuju agencije članice UTABIH, sastavni su dio ugovora koji putnik sklapa s organizatorom putovanja, odnosno ovlaštenom putničkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje koje organizira ovaj organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik u cijelosti prihvaća program i uslove putovanja. Ovo izdanje uslova putovanja isključuje sva ranija izdanja..

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter