?

da li ste znali?

Parovi koji zajedno putuju su iskazali povećan osjećaj intimnosti.

Daleka putovanja - Peking Šangaj

Datum polaska: 01.04.2020

10 Dana
7 Noći

Agencija:

CIJENA

2949 KM

CIJENA OBUHVATA:
- Avio karte (ekonomska klasa) na relaciji Sarajevo – Doha – Peking; Shangai – Doha – Sarajevo (Qatar Airways) + čekirani prtljag do 30kg + ručni prtljag do 7kg,
- Aerodromske takse,
- Smještaj u hotelu 5* u Pekingu u periodu 02.04-06.04. (Great Wall Sheraton Hotel Beijing, ili sličan) na bazi 4 noćenja sa doručkom,
- Ručkove i večere u Pekingu prema programu (u lokalnim restoranima – kineska hrana, meni od više različitih jela), sa uključenim jednim bezalkoholnim pićem,
- Smještaj u hotelu 4* u Šangaju u periodu 06.04-09.04. (Equatorial Hotel Shangai, ili sličan) na bazi 3 noćenja sa doručkom,
- Ručkove i večere u Šangaju prema programu,
- Voznu kartu na relaciji Peking – Shangai (brzi voz, 2. klasa)
- Bus transfer aerodrom-hotel-aerodrom,
- Svi obilasci prema programu putovanja,
- Ulaznice u sve objekte koji se posjećuju po programu putovanja uključujući ulaznicu za vidikovac Shangai Tower,
- Masaža stopala u medicinskom centru,
- Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča tokom putovanja,
- Kompletna organizacija putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
- Putno-zdravstveno osiguranje 20,00 KM
- Doplatu za jednokrevetnu sobu 595,00 KM
- Obavezne napojnice za vozače i vodiče 25,00 EUR (predaju se na licu mjesta pratiocu grupe)
- Individualne troškove
- Obroke koji nisu navedeni u programu
- Osiguranje od otkaza putovanja

NAPOMENE:
Za rezervaciju putovanja potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 50%. Preostali iznos plaća se najkasnije mjesec dana prije polaska na putovanje.
Za ovo putovanje važe Centrotours Opći uslovi putovanja.
Agencija preporučuje kupovinu putničkog osiguranja kao i osiguranja od otkaza putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi 30 putnika.
Agencija zadržava pravo promjene hotela i redoslijeda realizacije opcionalnih izleta.
Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Kinu moraju imati pasoš sa datumom validnosti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska. Državljanima koji ne ispunjavaju ove uslove neće biti dozvoljen ulazak u Republiku Kinu i biti ce vraćeni sa aerodroma polaska.
Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Agencija nije odgovorna za slučaj promjene termina letova.
Hoteli u Kini imaju 2 osnovna ležaja (dva odvojena ležaja, ili francuski ležaj). Treći krevet je obično dimenzija 100x200cm na kojem dijete do 12 godina ostvaruje popust 100,00 KM, a odrasla osoba ne ostvaruje popust.

1. DAN, 01.04.2020. (SRIJEDA), SARAJEVO – DOHA
Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu kod šaltera Centrotours u 10.30h. Let QR294 za Dohu u 12.35h. Obrok u avionu. Slijetanje u Dohu u 18.45h. Slobodno vrijeme na aerodromu do leta za Peking.

2. DAN, 02.04.2020. (ČETVRTAK), DOHA – PEKING
Let QR892 za Peking u 01.55h. Obrok u avionu. Slijetanje u Peking u 14.55h. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Slijedi odlazak na večeru u poznati restoran u Pekingu gdje se služi čuveni kineski specijalitet "pekinška patka”. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 03.04.2020. (PETAK), PEKING (TJENANMEN – ZABRANJENI GRAD – NEBESKI HRAM)
Doručak. Nakon doručka, dan započinjemo obilaskom najvećeg trga na svijetu (400.000m2), Tjenanmen, na kome se nalazi mauzolej Mao Ce Tunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Tjenanmen je izgrađen 1417.g. i služio je kao ulazna kapija u Kraljevsku palatu.
Slijedi obilazak Kraljevske palate, drevne carske rezidencije s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima.
U ovom kompleksu poznatijem kao Zabranjeni grad (Gu-Gong, Forbidden City) u kojem su stolovala čak 24 kineska vladara iz dinastija Ming i Qing nalaze se brojne palate, paviljoni i vrtovi, neprocjenjive dragocjenosti kineske arhitekture i umjetnosti. Zabranjeni grad stoljećima je bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici.
Razgledanje grada nastavljamo odlaskom do parka Jingshan, odakle sa samog vrha možete vidjeti cijeli grad Peking. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu).
Nakon ručka odlazimo do Hrama neba (Tiantan, Temple of Heaven) izgrađenog 1420.g, jednog od najljepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica.
Današnji izlet završit ćemo odlaskom na veoma interesantnu ceremoniju ispijanja čaja tokom koje ćete imati priliku probati 10 vrsta kineskih čajeva, a nakon toga neke od njih i kupiti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večera (uključena u cijenu). Noćenje.

4. DAN, 04.04.2020. (SUBOTA), PEKING (GROBNICE DINASTIJE MING – KINESKI ZID – OLIMPIJSKI KOMPLEKS)
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do jednog od svjetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svijetu, duge gotovo 9.000km, za koju kažu da se vidi čak sa Mjeseca. Zid je građen tokom punih 20 stoljeća kao odbrana Kine od čestih upada nomada sa sjevera. 1987. godine uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a. Prolaz Juyongguan jedan je od najpoznatijih u Kini i smatra se jednim od tri velika planinska prolaza zida. Smješten je u dolini s planinama s obje strane, a procjenjuje se da je ovaj dio prvo izgrađen kao vojno uporište prije više od 2.000 godina. Ovdje ćemo se zadržati cca 2 sata.
Na putu do Kineskog zida obići ćemo slavne grobnica dinastije Ming. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti veličanstvene kamene figure životinja za koje se vjerovalo da su čuvari grobnica preminulih careva dinastije Ming. Grobnice su napravljene za 13 preminulih careva od ukupno 16 koliko je ih imala dinastija Ming. Obići ćemo najimpresivniju grobnicu Changling. Ručak (uključen u cijenu). Svratit ćemo i u tvornicu za izradu kluzoa (razni predmeti od bakra sa dekoracijama emajla: vaze, narukvice, tanjiri, patkice, jaja i sl.). Proizvodi se ručno izrađuju, boje i peku četiri puta na temperaturi od 800 stepeni.
Na povratku u hotel zaustavićemo se kod Olimpijskog parka, te pogledati Nacionalni stadion (Bird’s Nest), bez ulaska, nacionalni Aqua centar (Water Cube), bez ulaska, koji je bio zvanični stadion za 29. Olimpijske igre 2008. godine. Pauza za fotografisanje. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 05.04.2020. (NEDJELJA), PEKING (TAI CHI – ZOOLOŠKI VRT – LJETNA PALATA – AKROBATSKI SHOW)
Nakon doručka odlazimo do jednog parka gdje ćemo naučiti osnovne vještine borilačke vještine Tai Chi. Ova borilačka vještina se zasniva na blagim i umirujućim pokretima, a u svijetu je postala popularna kao masovni oblik rekreacije i vježbe za postizanje dugovječnosti. Pridružit ćemo se lokalcima u jutarnjem vježbanju. Slijedi odlazak u Zoološki vrt (dio sa panda medvjedima), a zatim i do Ljetne palate (Summer Palace), najveće i najbolje očuvane kraljevske bašte u Kini. Ova bašta, kao remek djelo dizajna kineskog pejzažnog vrta, integriše prirodni pejzaž brda i otvorene vode sa izuzetnim karakteristikama kao što su paviljoni, hodnici, palate, hramovi i mostovi u harmoničnu i estetski izuzetnu cjelinu. Ručak (uključen u cijenu). Popodne vodimo vas u kineski medicinski centar na tradicionalnu masažu stopala (uključeno u cijenu). U večernjim satima slijedi odlazak na Akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove muzike u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Večera (uključena u cijenu). Noćenje.

6. DAN, 06.04.2020. (PONEDJELJAK), PEKING – SHANGAI (1.318km brzim vozom za 5.45h)
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u Hutong ulicu. Hutong je naziv za stare uske kineske uličice kroz koje možete prošetati i vidjeti kako se nekada živjelo u Kini ali i kako neki od njih žive i danas. Vozićemo se rikšama i popiti čaj u društvu jedne kineske porodice. Slijedi odlazak na željezničku stanicu (Beijing South Railway Station) i ukrcaj na voz G9 1200/1636 za Šangaj. Putovanje super brzim vozom na relaciji Peking – Šangaj u trajanju od 5 sati i 45 minuta. Po dolasku u Šangaj, večera (uključena u cijenu). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

7. DAN, 07.04.2020. (UTORAK), SHANGAI
Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak grada koji započinjemo odlaskom na zapadnu obalu rijeke Huang Pu, na šetalište Bund. Šetalište je mjesto okupljanja i poprilično napućeno mjesto na koje rado dolaze i turisti i lokalno stanovništvo. U tom se dijelu grada možda najviše ogleda povijest, odnosno utjecaji zapadnih zemalja, prije svega Francuske, Rusije, SAD-a…, jer su se tu, u njegove 24 historijske zgrade izgrađene različitim stilovima, ranije nalazile banke i trgovačke kuće iz tih zemalja. Najpoznatije zgrade su Carinska kuća s poznatim Big Ching zvonom, Hotel Peace (remek djelo art decoa), te Bank of China. Slijedi odlazak do glavne shopping ulice u gradu, užurbane Nanjing road koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Ručak u toku obilaska (uključen u cijenu). Nakon ručka proći ćemo kroz Yuvuan Garden, a zatim posjetiti Muzej svile gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile uz mogućnost kupovine originalnih proizvoda od svile po tvorničkim cijenama.
Slijedi odlazak do Shanghai Towera koji je sa svojih vrtoglavih 632m drugi najviši toranj na svijetu i najviši toranj Azije. Na vrh tornja popet ćemo se sa ultrabrzim liftom koji u samo 1 sekundi prođe 18 spratova do vidikovca sa nezaboravnim pogledom na grad. Nezaboravno iskustvo! Večera. Noćenje.

8. DAN, 08.04.2020. (SRIJEDA), SHANGAI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti (odmor, kupovina, razgledanje.) Noćenje.

9. DAN, 09.04.2020. (ČETVRTAK), SHANGAI
Doručak. Slobodno vrijeme do 12.00h kada je predviđena odjava iz hotela. Slijedi odlazak do čuvenog hrama Budhe od žada sa dva divovska budina kipa koji je ujedno najznačajniji hram u gradu. Današnji program nastavljamo posjetom čuvenoj Taobao pijaci - Fake marketu gdje možete kupiti najbolje "lažnjake” u Kini za koje ni sami nećete vjerovati da nisu pravi. Večera u jednom od gradskih restorana (uključena u cijenu). Nakon večere transfer na aerodrom. Za one koji žele doživjeti nešto više, predlažemo odlazak do aerodroma sa čuvenim Maglev vozom koji ide 425 km na sat te vožnja do aerodrome traje samo 8 minuta (doplata cca 80 Yuana na licu mjesta – cca 10 EUR). Za to vrijeme, autobus će dovesti našu prtljagu do aerodroma. Prijava za let QR871 za Dohu u 00:20h. Noćni let.

10. DAN, 10.04.2020. (ČETVRTAK), SHANGAI – DOHA – SARAJEVO
Slijetanje u Dohu u 06.00h po lokalnom vremenu, te nastavak leta za Sarajevo u 07.10h. Dolazak u Sarajevo u 11.35h. Kraj programa.

REZERVACIJE I UPLATE
Za sva putovanja u organizaciji Centrotours-a, putnik može izvršiti rezervaciju u poslovnicama organizatora (Centrotours) ili kod turističkih agencija ovlaštenih od Centrotours-a da prodaju aranžmane Centrotours-a.
Prilikom rezervacije putnik će od strane organizatora putovanja (ili ovlaštenog agenta) dobiti potvrdu o rezervaciji i voucher sa općim uslovima putovanja.
Rezervacija je važeća i smatra se potvrđenom onog trenutka kada putnik uplati akontaciju, koja iznosi najmanje 30% od ukupne cijene aranžmana. Cjelokupan iznos aranžmana plaća se najkasnije 7 dana prije putovanja. U izuzetnim slučajevima agencija ima pravo tražiti uplatu i prije ovog roka.
Rezervacija bez uplate akontacije važi najduže 48 sati, nakon čega se automatski poništava. Ukoliko se uplate ne izvrše u roku, Centrotours će smatrati da je učesnik u putovanju odustao od aranžmana.
U slučaju putovanja autobusom ili avionom naveden je broj dana kao dužina putovanja ili boravka. U tom slučaju dani se smatraju punim danima bez obzira na polazno i dolazno vrijeme.
CIJENE PUTOVANJA
Cijene za sva putovanja date su po osobi na bazi hotelskog ili apartmanskog smještaja u dvokrevetnim sobama. Svaki poseban zahtjev u vezi sa smještajem podrazumijeva i dodatno plaćanje koje mora biti naznačeno na voucheru.
Centrotours zadržava pravo promjene cijene aranžmana u slučaju ako je došlo do promjene u kursu valute, do promjene cijene avio takse, cijene nafte ili zbog manjeg broja putnika nego je navedeno na programu putovanja.
Ukoliko prije početka korištenja aranžmana dođe do promjene u trajanju boravka (produžetak ili smanjenje broja dana), Centrotours je dužan obavijestiti putnike o tome, ponuditi im mogućnost doplate za više dana, ili povrat novca u slučaju skraćenja broja dana. Ukoliko putnik nije saglasan sa tim ima pravo otkaza putovanja bez novčane naknade.
Centrotours će na ime obrade aranžmana naplatiti 5,00 KM po osobi.


OBAVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA

Centrotours je dužan obavijestiti putnika o sadržaju aranžmana, odnosno o programu putovanja i brinuti se o pravima i interesima putnika, saglasno dobrim poslovnim običajima u turizmu. Turistička agencija Centrotours zadržava pravo da u iznimnim okolnostima naglašenim u općim uslovima putovanja:
a) izmijeni itinerer putovanja, leta, avio prijevoznika kao i tip autobusa/aviona,
b) izmijeni mjesto polaska-odlaska,
c) pomjeri termin polaska-odlaska
U slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzrokovanih višom silom (elementarne nepogode, vremenske neprilike, rat, bombaški napadi i sl.) Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko putnik koji je Centrotoursu dostavio dokumentaciju za viziranje ne dobije vizu zemlje u koju putuje u organizaciji Centrotoursa.

OBAVEZE PUTNIKA

Putnik je dužan organizatoru putovanja uplatiti ugovorenu cijenu za putovanje u roku koji je naveden u ovim općim uslovima putovanja.
Putnik je dužan brinuti se da on lično, njegove lične isprave i njegov prtljag ispunjavaju uslove predviđene graničnim, carinskim, sanitarnim, monetarnim i drugim administrativnim propisima.
Putnik je dužan da se dva dana prije putovanja detaljno informiše o vremenu polaska i ostalim pojedinostima vezanim za putovanje.
Sve malodobne osobe koje žele putovati sa Centrotours-om bez pratnje roditelja ili staratelja dužne su predočiti na sudu ovjereno odobrenje roditelja ili staratelja da malodobna osoba može putovati sama.
Putnik je dužan da se detaljno informiše o zemlji u koju putuje radi eventualnog putničko-zdravstvenog osiguranja, viznog režima, vakcinisanja i sl. Preporučeno je da se putnik informiše o kulturi i običajima zemlje, gastronomiji, klimi i td.
Putnik je dužan da tokom putovanja autobusom koristi sjedište koje je rezervisano za njega prilikom uplate akontacije.
Putnik je dužan da se tokom putovanja u organizaciji Centrotours-a ponaša pristojno i ne ugrožava sprovođenja programa putovanja i sigurnost drugih putnika kao i predstavnika Centrotours-a. U suprotnom, putnik će biti odstranjen iz vozila i biće mu uskraćeno daljnje korištenje aranžmana bez mogućnosti naknadnog povrata novca.
Putnik je dužan uplatiti fakultativne izlete na koje želi ići u agenciji ili, u izuzetnim slučajevima, u toku putovanja. Putniku će tom prilikom biti izdata karta koju je dužan pokazati organizatoru putovanja prije korištenja fakultativnog izleta.

OTKAZ PUTOVANJA I IZMJENE

Centrotours može otkazati putovanje ili izmijeniti datum putovanja najkasnije 5 dana prije datuma polaska, bez obaveze da nadoknadi štetu, zbog nedovoljnog broja putnika ili uslijed više sile.
Ukoliko drugačije nije ugovoreno, putnik može odrediti drzgo lice da umjest onjega koristi već uplaćeni aranžman pod udlovom da ovo lice zadovoljava posebne uslove oredviđene za određeno putovanje i da putnik nadoknadi Centrotoursu troškove prouzrokovane zamjenom.
Ukoliko putnik želi otkazati putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova.
Visinu naknade Centrotours će primijeniti u slijedećim procentima u odnosu na ugovorenu cijenu:
- otkazivanje do 30 dana prije početka korištenja aranžmana 10%, a najmanje 40,00 KM
- otkazivanje od 29 do 22 dana prije početka korištenja aranžmana 25%
- otkazivanje od 21 do 15 dana prije početka korištenja aranžmana 40%
- otkazivanje od 14 do 8 dana prije početka korištenja aranžmana 80%
- otkazivanje 7 dana prije početka korištenja aranžmana 100%
Centrotours zadržava pravo da umanji avansnu ili kompletnu uplatu za iznos sume otkaza/storna.


PRTLJAG I SMJEŠTAJ

Prijevoz putnikovog prtljaga avio prijevozom besplatan je do određene težine koju određuje prijevoznik, uobičajeno 20 kg.
Zbog ograničenosti prostora za prtljag u autobusima, težina prtljaga ograničena je na 20 kg po osobi. Pored toga putnik sa sobom u autobus može ponijeti i ručni prtljag.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost za uništeni, izgubljeni ili ukradeni prtljag.
Autobusi koji se koriste za putovanja Centrotours-a sa polaskom iz Sarajeva klasificirani su po standardima Eurolines-a i u njima je zabranjeno konzumiranje cigareta.
Klasifikacija hotela u inostranstvu izvršena je na osnovu standarda koji važe u svakoj konkretnoj državi, a isti ne moraju biti jednaki klasifikacijama u našoj zemlji.
Ukoliko putnik nema posebno ugovoren apartman, odnosno sobu, prihvatiće bilo koji apartman ili sobu registrovanu za izdavanje gostima u objektima.
Putnik se u toku svog boravka dužan ponašati u s kladu sa kućnim redom objekta u kojem se smješten.

REKLAMACIJE

Centrotours ne snosi odgovornost za bilo koju pismenu ili usmenu informaciju koja nije u skladu sa opisom usluga i cijenama objavljenim u programu putovanja.
Ukoliko smatra da su usluge koje je platio nekvalitetno izvršene, putnik može tražiti nadoknadu štete, pod uslovom da Centrotours-u dostavi pismeni prigovor u roku od 8 dana od završetka putovanja.
Na prigovor putnika Centrotours je dužan odgovoriti u roku od 14 dana. Ukoliko je nezadovoljan odgovorom, putnik ima pravo sudske arbitraže.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter