?

da li ste znali?

Simbol dolara $ čini kombinaciju slova U i S iz naziva "United States"!

Metropole - London

Datum polaska: 26.02.2020

5 Dana
4 Noći

Agencija:

CIJENA

1599 KM

London - trenutno vrijeme
Trenutna temperatura: °
Min / Max temparatura ° / °
Oblačnost: %
Vlažnost: %
Pritisak: hPa
Vjetar: m/s
Velika Britanija valuta je GBP

Vrijednost valute na dan 29.09.2022 je:
1 KM GBP
1 GBP KM

U cijenu je uključeno:
- Povratna avio karta (ekonomska klasa, 23kg čekirani prtljag + 8kg ručni prtljag) na relaciji Sarajevo-Beč-London-Beč-Sarajevo,
- Aerodromske takse
- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i/ili troškrevetnim sobama u hotelu 3* u centru Londona,
- Metro transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja

U cijenu nije uključeno:
- Ulaznice za objekte koji se posjećuju tokom putovanja,
- Paket ulaznica Madam Tussaud's + Coca Cola London Eye (odrasli 50,00 GBP/115,00 KM, djeca do 15 godina 40,00 GBP/95,00 KM)
- Izlet brodom do Greenwicha (18,00 GBP)
- Ulaznica za Tower of London*: (odrasli 26,00 GBP , djeca do 15 godina 17,00 GBP)
- OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tokom cijelog boravka u Londonu obzirom da svi obilasci organizirani pješice i javnim prijevozom): 35 GBP/80 KM (odrasli), 25 GBP/60 KM (djeca 5-15 godina), mlađi od 5 godina (besplatno)
- Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
- PZ osiguranje 10,00 KM
* Gore navedene cijene ulaznica navedene su na dan objave programa i moguća je njihova promjena
Uplata izleta vrši se najkasnije do 10 dana prije polaska na putovanje.
Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije fakultativnih izleta.

 

POTREBNA DOKUMENTA ZA ISHOĐENJE VIZE ZA VELIKU BRITANIJU (BH PASOŠ)

-Odštampana i potpisana online aplikacija (agencija asistira)
-Pasoš + kopija pasoša sa datumom važenja najmanje 6 mjeseci od datuma polaska
-Kopija starog pasoša (ako ga putnik posjeduje)
-Fotografija za pasoš dimenzija 45x35mm
-Potvrda o zaposlenju izdata od poslodavca (Na potvrdi treba da bude naznačen datum zaposlenja, iznos plate i izjava o odobravanju godišnjeg odmora sa informacijom da li je odmor plaćen od strane poslodavca ili ne)
-Kopija 3 zadnje platne liste
-Potvrda iz banke o posjedovanju novca na računu kao dokaz o mogućnosti plaćanja troškova tokom boravka u Engleskoj
-Potvrda o rezervaciji smještaja (obezbjeđuje agencija)
-Potvrda o rezervaciji avio karte (obezbjeđuje agencija)
Aplikacija za vizu vrši se online na ovoj adresi: https://www.visa4uk.fco.gov.uk/. (agencija asistira)
AGENCIJA ASISTIRA PRILIKOM ISPUNJAVANJA APLIKACIJE ZA VIZU.
VIZE ZA VELIKU BRITANIJU ZA GRAĐANE BIH IZDAJU SE U VARŠAVI (REPUBLIKA POLJSKA) I DOSTAVLJAJU BRZOM POŠTOM NA ADRESU U BIH.
AGENCIJA NI NA KOJI NAČIN NE MOŽE UTJECATI NA PROCES ISHOĐENJA VIZE ZA VELIKU BRITANIJU NITI JE ODGOVORNA ZA EVENTUALNU ODBIJENICU.
U slučaju odbijenice za vizu, agencija ne vrši povrat uplaćenog novca na ime troškova ishođenja vize.
Usluge ishođenja vize i viza za Veliku Britaniju (u trajanju od 6 mjesci) košta 400,00 KM.
Aplikaciju za vizu sa svim potrebnim dokumentima potrebno je podnijeti najkasnije do 20.01.2020.

1. DAN, 26.02.2020. (SRIJEDA), SARAJEVO – BEČ – LONDON
Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 6.15h. Let OS760 avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 07.40h sa dolaskom u Beč u 09.00h. Slijedi presjedanje na let OS461 za London u 11.35h i dolazak na aerodrom Heatrow u 13.05h. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi transfer metroom do hotela u centru Londona. Londonski metro je najstariji sistem podzemne željeznice na svijetu. Prva linija otvorena je 10. januara 1863. godine! Smještaj u hotel u centru Londona u blizini poznatog British muzeja, kao i poznate shopping ulice Oxford koji su udaljeni svega nekoliko minuta pješice. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlažemo opcionalni odlazak s pratiocem grupe na upoznavanje sa najdinamičnijim dijelom grada na potezu od Piccadily Circusa do Leicester Squarea s nezaobilaznim dijelom koji se zove China Town. Ovo je trenutak u kojem ćete osjetiti sjajnu energiju ovoga grada i njegovih stanovnika – prepustite se trenutku jer vi ste u Londonu, gradu u kojem se nalazi sve što život može ponuditi! Predlažemo zajednički odlazak u jedan od tradicionalnih pabova. Probajte poznati fish&chips. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN, 27.02.2020. (ČETVRTAK), LONDON
Doručak. Danas je dan za obilazak Londona! Nakon doručka predlažemo odlazak u obilazak čuvenog muzeja voštanih figura Madam Taussaud`s. Po završetku obilaska muzeja, razgledanje grada nastavljamo odlaskom na vožnju hop on-hop off autobusom. Tokom dana posjetit ćemo poznati panoramski točak – London Eye. Doživite London sa 137m visine odakle se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu. Pogled na London iz ptičije perspektive u najmanju ruku je spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije vožnja panoramskim točkom upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Šetnju nastavljamo preko mosta Westminster do političkog i vjerskog centra cijele monarhije: parlamenta s Big Benom, kao i Westminsterske opatije, a zatim preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odmorite se na trgu Trafalgar gdje se nalazi poznata Nacionalna galerija. Razgledanje nastavljamo šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palate, rezidencije britanske kraljevske porodice i čuvenog Hyde parka odakle se metroom vraćamo do hotela. Slobodno vrijeme. Naveče predlažemo odlazak na neku od poznatih pozorišnih predstava ili mjuzikala (Chicago, We Will Rock You, Mama Mia). Noćenje.

3. DAN, 28.02.2020. (PETAK), GREENWICH
Doručak. Današnji dan provodimo na području istočnog dijela Londona i to na području poslovnog centra svijeta – londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul's Cathedral kojom dominira 108m visoka kupola (najviša na svijetu nakon one u Vatikanu) i Millennium Bridge odakle se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze.
Slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. vijeka te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Predlažemo vožnju brodom po rijeci Temzi do Greenwicha, poznatog po Kraljevskom opservatoriju kojim prolazi nulti meridijan i gdje se nalazi najveći Pomorski muzej na svijetu te brod-muzej Cutty Sark konstruisan još davne 1869.g. u Škotskoj. Šetnja simpatičnim gradićem koji će vas osvojiti na prvu nakon čega predlažemo ručak na lokalnoj tržnici.
Poslijepodne predlažemo da iskoristite za kupovinu u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća; Harrods, Selfridges, Primark i slično. Noćenje.

4. DAN, 29.02.2020. (SUBOTA), WINSDOR
Doručak. Nakon doručka predlažemo poludnevni izlet vozom u gradić Winsdor, 30ak km zapadno od Londona. Veliki dvorac Windsor služio je kao ljetna rezidencija britanske kraljevske porodice više od 900 godina, a i danas je ljetna rezidencija kraljice Elizabete II. Winsdor je jedna od najljepših britanskih rezidencija, ona je i najveći naseljeni dvorac na svijetu. Prošetat ćemo lijepim dvorskim parkovima i kraljevskim apartmanima i obići St. George's kapelu. Razgledanje nastavljemo odlaskom do obližnjeg Etona koji se nalazi na sjevernoj strani mosta Windsor i poznat je po svom koledžu, osnovanom 1440. godine od strane Henryja VI. Institucija je sinonim za englesko obrazovanje. Slobodno vrijeme za kafu i ručak (uz doplatu). Povratak u London. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DAN, 01.03.2020. (NEDJELJA), LONDON – BEČ – SARAJEVO
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer metroom do aerodroma Heatrow. Prijava na let OS462 avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 13.55h sa dolaskom u 17.10h. Slijedi presjedanje na let za Sarajevo u 20.20h. Dolazak u Sarajevo u 21.25h. Kraj putovanja.

REZERVACIJE I UPLATE
Za sva putovanja u organizaciji Centrotours-a, putnik može izvršiti rezervaciju u poslovnicama organizatora (Centrotours) ili kod turističkih agencija ovlaštenih od Centrotours-a da prodaju aranžmane Centrotours-a.
Prilikom rezervacije putnik će od strane organizatora putovanja (ili ovlaštenog agenta) dobiti potvrdu o rezervaciji i voucher sa općim uslovima putovanja.
Rezervacija je važeća i smatra se potvrđenom onog trenutka kada putnik uplati akontaciju, koja iznosi najmanje 30% od ukupne cijene aranžmana. Cjelokupan iznos aranžmana plaća se najkasnije 7 dana prije putovanja. U izuzetnim slučajevima agencija ima pravo tražiti uplatu i prije ovog roka.
Rezervacija bez uplate akontacije važi najduže 48 sati, nakon čega se automatski poništava. Ukoliko se uplate ne izvrše u roku, Centrotours će smatrati da je učesnik u putovanju odustao od aranžmana.
U slučaju putovanja autobusom ili avionom naveden je broj dana kao dužina putovanja ili boravka. U tom slučaju dani se smatraju punim danima bez obzira na polazno i dolazno vrijeme.
CIJENE PUTOVANJA
Cijene za sva putovanja date su po osobi na bazi hotelskog ili apartmanskog smještaja u dvokrevetnim sobama. Svaki poseban zahtjev u vezi sa smještajem podrazumijeva i dodatno plaćanje koje mora biti naznačeno na voucheru.
Centrotours zadržava pravo promjene cijene aranžmana u slučaju ako je došlo do promjene u kursu valute, do promjene cijene avio takse, cijene nafte ili zbog manjeg broja putnika nego je navedeno na programu putovanja.
Ukoliko prije početka korištenja aranžmana dođe do promjene u trajanju boravka (produžetak ili smanjenje broja dana), Centrotours je dužan obavijestiti putnike o tome, ponuditi im mogućnost doplate za više dana, ili povrat novca u slučaju skraćenja broja dana. Ukoliko putnik nije saglasan sa tim ima pravo otkaza putovanja bez novčane naknade.
Centrotours će na ime obrade aranžmana naplatiti 5,00 KM po osobi.


OBAVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA

Centrotours je dužan obavijestiti putnika o sadržaju aranžmana, odnosno o programu putovanja i brinuti se o pravima i interesima putnika, saglasno dobrim poslovnim običajima u turizmu. Turistička agencija Centrotours zadržava pravo da u iznimnim okolnostima naglašenim u općim uslovima putovanja:
a) izmijeni itinerer putovanja, leta, avio prijevoznika kao i tip autobusa/aviona,
b) izmijeni mjesto polaska-odlaska,
c) pomjeri termin polaska-odlaska
U slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzrokovanih višom silom (elementarne nepogode, vremenske neprilike, rat, bombaški napadi i sl.) Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko putnik koji je Centrotoursu dostavio dokumentaciju za viziranje ne dobije vizu zemlje u koju putuje u organizaciji Centrotoursa.

OBAVEZE PUTNIKA

Putnik je dužan organizatoru putovanja uplatiti ugovorenu cijenu za putovanje u roku koji je naveden u ovim općim uslovima putovanja.
Putnik je dužan brinuti se da on lično, njegove lične isprave i njegov prtljag ispunjavaju uslove predviđene graničnim, carinskim, sanitarnim, monetarnim i drugim administrativnim propisima.
Putnik je dužan da se dva dana prije putovanja detaljno informiše o vremenu polaska i ostalim pojedinostima vezanim za putovanje.
Sve malodobne osobe koje žele putovati sa Centrotours-om bez pratnje roditelja ili staratelja dužne su predočiti na sudu ovjereno odobrenje roditelja ili staratelja da malodobna osoba može putovati sama.
Putnik je dužan da se detaljno informiše o zemlji u koju putuje radi eventualnog putničko-zdravstvenog osiguranja, viznog režima, vakcinisanja i sl. Preporučeno je da se putnik informiše o kulturi i običajima zemlje, gastronomiji, klimi i td.
Putnik je dužan da tokom putovanja autobusom koristi sjedište koje je rezervisano za njega prilikom uplate akontacije.
Putnik je dužan da se tokom putovanja u organizaciji Centrotours-a ponaša pristojno i ne ugrožava sprovođenja programa putovanja i sigurnost drugih putnika kao i predstavnika Centrotours-a. U suprotnom, putnik će biti odstranjen iz vozila i biće mu uskraćeno daljnje korištenje aranžmana bez mogućnosti naknadnog povrata novca.
Putnik je dužan uplatiti fakultativne izlete na koje želi ići u agenciji ili, u izuzetnim slučajevima, u toku putovanja. Putniku će tom prilikom biti izdata karta koju je dužan pokazati organizatoru putovanja prije korištenja fakultativnog izleta.

OTKAZ PUTOVANJA I IZMJENE

Centrotours može otkazati putovanje ili izmijeniti datum putovanja najkasnije 5 dana prije datuma polaska, bez obaveze da nadoknadi štetu, zbog nedovoljnog broja putnika ili uslijed više sile.
Ukoliko drugačije nije ugovoreno, putnik može odrediti drzgo lice da umjest onjega koristi već uplaćeni aranžman pod udlovom da ovo lice zadovoljava posebne uslove oredviđene za određeno putovanje i da putnik nadoknadi Centrotoursu troškove prouzrokovane zamjenom.
Ukoliko putnik želi otkazati putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova.
Visinu naknade Centrotours će primijeniti u slijedećim procentima u odnosu na ugovorenu cijenu:
- otkazivanje do 30 dana prije početka korištenja aranžmana 10%, a najmanje 40,00 KM
- otkazivanje od 29 do 22 dana prije početka korištenja aranžmana 25%
- otkazivanje od 21 do 15 dana prije početka korištenja aranžmana 40%
- otkazivanje od 14 do 8 dana prije početka korištenja aranžmana 80%
- otkazivanje 7 dana prije početka korištenja aranžmana 100%
Centrotours zadržava pravo da umanji avansnu ili kompletnu uplatu za iznos sume otkaza/storna.


PRTLJAG I SMJEŠTAJ

Prijevoz putnikovog prtljaga avio prijevozom besplatan je do određene težine koju određuje prijevoznik, uobičajeno 20 kg.
Zbog ograničenosti prostora za prtljag u autobusima, težina prtljaga ograničena je na 20 kg po osobi. Pored toga putnik sa sobom u autobus može ponijeti i ručni prtljag.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost za uništeni, izgubljeni ili ukradeni prtljag.
Autobusi koji se koriste za putovanja Centrotours-a sa polaskom iz Sarajeva klasificirani su po standardima Eurolines-a i u njima je zabranjeno konzumiranje cigareta.
Klasifikacija hotela u inostranstvu izvršena je na osnovu standarda koji važe u svakoj konkretnoj državi, a isti ne moraju biti jednaki klasifikacijama u našoj zemlji.
Ukoliko putnik nema posebno ugovoren apartman, odnosno sobu, prihvatiće bilo koji apartman ili sobu registrovanu za izdavanje gostima u objektima.
Putnik se u toku svog boravka dužan ponašati u s kladu sa kućnim redom objekta u kojem se smješten.

REKLAMACIJE

Centrotours ne snosi odgovornost za bilo koju pismenu ili usmenu informaciju koja nije u skladu sa opisom usluga i cijenama objavljenim u programu putovanja.
Ukoliko smatra da su usluge koje je platio nekvalitetno izvršene, putnik može tražiti nadoknadu štete, pod uslovom da Centrotours-u dostavi pismeni prigovor u roku od 8 dana od završetka putovanja.
Na prigovor putnika Centrotours je dužan odgovoriti u roku od 14 dana. Ukoliko je nezadovoljan odgovorom, putnik ima pravo sudske arbitraže.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter